The Mysterons is denkelijk wel een van hardst groeiende bands van Nederland!

Maar niet zomaar een nieuwe band. Vorig jaar hebben ze zich al een beetje in de kijker gespeeld maar 2017 zal het waarschijnlijk helemaal voor ze gaan worden! Qua bandnaam is het verhaal ook heel duidelijk: The Mysterons is een verwijzing naar de sci-fi poppenserie Captain Scarlett And The Mysterons, van de makers van Thunderbirds. Wat een jeugdsentiment trouwens, Thunderbirds!
Om maar eerst even de bandleden te benoemen voordat we het diepe in gaan! Frontvrouw Josephine van Schaik, Jordy Sanger op gitaar, Pyke Pasman op toetsen, Peter Peskens op bas en Sonny Groeneveld op de drums. Waar de laatste 3 ook bekend zijn van Jungle By Night kan Jordy herkent worden door zijn gitaarwerk bij de rockband Orange Maplewood.
Maar ondertussen is deze band, The Mysterons, toch wel iets heel anders!

Eerlijk? Ik las erover en ging naar het nummer ‘Turkish Delight’ luisteren dacht echt… Nee, hier heb ik dus absoluut niets mee. Klaar. Maar door YouTube kwam ik deze nieuwe track tegen mét hun allereerste clip. Dit was een voltreffer en daardoor ben ik meer gaan beluisteren van dit vijftal.
Natuurlijk is het geluid herkenbaar, we hebben deze sound de laatste tijd al vaker gehoord bij oa Jacco Gardner en PAUW. Waarom is dit dan anders? Wat maakt dit zo goed? Dat komt sowieso door de zeer unieke stem van Josephine. Pak daarbij het muzikale aspect. De afwisselende klanken, meeslepende sound, groovy tot en met… Je wilt blijven luisteren!! De mix van drums, bas, toetsen en gitaar is heerlijk. Het vult elkaar aan wanneer nodig, ze  versterken elkaar enorm.

Qua genre kan je The Mysterons zeker scharen op meerdere plekken. Pychedelica, Groovy, Rock maar ook Pop-Noir zag ik voorbij komen. Hun album ‘Meandering’ zal zeker weten hoge ogen gaan gooien. Ik kijk er ondanks mijn valse start enorm naar uit!

Nu eerst hun single:

Vorig artikelRondé – Rondé
Volgend artikelBARTEK – 22

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in