Tips zijn ALTIJD fijn!

Ik was vorige week in mijn favoriete platenzaak, Music Machine Sittard, toen eigenaar Rino mij tipte op deze band: The Molochs. Nog nooit van gehoord maar het was onmiddellijk genieten! Echt heel erg goed.
Het doet zonder twijfel denken aan de jaren 60 maar ook zeker weten aan de Velvet Underground

De band bestaat uit de absolute oprichter Lucas Fitzsimons, die de bandnaam ook heeft afgeleid aan de God Moloch welke best wel heftig was. Het was de afgod, de God van het vuur, welke kinderen opofferde…. Lucas vindt dat er op elk moment van de dag moet vechten voor wat je waard bent, voor elk stukje.
Hij is geboren in Argentinië maar opgegroeid in Amerika, L.A.’s South Bay. Nadat hij nog eens terug moest naar Argentinië en een trip naar India werd The Molochs geboren.

Het eerste album ‘Forgetter Blues’ heeft hij samen met zijn maatje Ryan Foster gemaakt en natuurlijk uitgebracht. Dit was in 2013. Ze noemen het zelf ‘anxious garage-y proto-punk-y folk-y rock’. Aangezien dat album al precies was wat hij wilde… Was het wachten op het moment dat hij verder ging. Na 3 jaar werd er weer gewerkt en dus gewerkt aan een opvolger. Precies in gedachte van dat eerste album.
Het resultaat is dan ook daar! Het album, getiteld ‘America’s Velvet Glory’, is opgenomen met Jonny Bell in de Long Beach’s JazzCats studio. Ook hier is weer een hele mix van allerlei stijlen door elkaar. Orgels, jaren 60 garage, een simpel melodietje….

Het is toch wel een belevenis. Ik ga zeker weten het gehele album checken! Maar nu is ‘You And Me’ een absolute Must Listen.

Vorig artikelJohn Mayer – Moving On and Getting Over
Volgend artikelChildish Gambino – Redbone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in