Verrassend!

De heren van de Belgische band The Lighthouse staat voor leuke, drukke en uitdagende dagen. De winnaars van de Nieuwe Lichting in 2016 hebben namelijk hard gewerkt om een debuutalbum te droppen en dat moment is dan hier eindelijk gekomen. Het is een vijftal bestaande uit Bram Knockaert (gitaar/zang), Willem Schellekens (toetsen/zang), Nick Socquet (gitaar), Yannick H’Madoun (bas) & Bastiaan Jonniaux (drums). In een eerder stadium heb ik ze wel eens vergeleken met Radio Eliza, een Nederlands bandje met gelijke sound. Maar die vergelijking kan de prullenbak in, een beetje dan.

Want The Lighthouse heeft zich doorontwikkeld. Van de te gekke poppy muziek naar een meer gelaagde sound. Je hoort het eigenlijk al binnen een paar seconden dat de heren de tijd hebben genomen om meer elementen in hun nummers te stoppen. Elektronische elementen, wat bombast en het is relatief rustig. De stem van Bram blijft daarentegen gewoonweg herkenbaar en passend bij de gehele band en muzikale sound wat ze produceren. Het refrein zal live nog wat knallender zijn want die is lekker uitbundig. Toch past de afwisseling van relatieve rust en het meer uptempo stuk goed bij elkaar. Beetje wennen maar het is wel iets waarmee je weer nieuwe liefhebbers mee kunt trekken!
Oja, die drukke dagen! Het album waar ik het al over had wordt morgen (26-9) gepresenteerd en komt de 27e uit, ‘Whatever Comes Our Way’ is de titel. De 28e september staat de band op het showcase festival Dvers in Sittard. Hoppa!

Dream on!

Vorig artikelTricklebolt – Backbite
Volgend artikelSamm Henshaw – Only One to Blame

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in