Waar hier in Nederland Radio Eliza afgelopen jaar heel erg veel furore heeft gemaakt is in België daar The Lighthouse. Beiden jong, talentvol en eenzelfde energiek, vrolijk dansbaar geluid.
Ik wil even meer ingaan op The Lighthouse. Ze zijn namelijk 1 van de 3 winnaars geworden bij de Nieuwe Lichting op Studio Brussel! Daar zit zeer zeker een voortraject aan vast.
Eind 2015 begon de band in de Wisseloord Studios te werken aan hun EP, hun debuut EP om precies te zijn. Een klein half jaar later werd ‘Let’s Make A Scene’ geboren. Om precies te zijn op 15 april 2016.

Allemaal leuk en aardig dit allemaal maar wat is The Lighthouse eigenlijk voor een band? The Lighthouse is een vijfkoppige band uit Leuven en bestaat uit Bram Knockaert op gitaar + zang, Willem Schellekens op toetsen + zang, Nick Socquet op gitaar, Yannick H’Madoun speelt bas & Bastiaan Jonniaux is de drummer.
Verder kan je hen het beste onder het kopje indie-pop scharen. Het is zoals gezegd energiek, vrolijk, dansbaar en aanstekelijk. Dit komt natuurlijk door het opvallende gitaargeluid en de samenzang.
Waar het me eigenlijk onmiddellijk aan deed denken was Two Door Cinema Club en Vampire Weekend. Beiden eenzelfde geluid maar ook weer heel anders van elkaar.

‘Hollywood’ is dan nu hun officiële single en deze zal het ongetwijfeld heel erg goed gaan doen. Qua ervaring zullen ze niet snel bang worden van het een of het ander want ze hebben al op Sziget gespeeld maar ook op de Gentse Feesten. Dat zijn geen kleine showtjes. En met zo’n hoog danslevel is het moeilijk om niet vrolijk te worden ofwel zijn!

Vorig artikelFink – Boneyard
Volgend artikelMY BABY – Love Dance

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in