Klaar voor de zomer!

Begin dit jaar heb ik al eens geschreven over deze Belgische band. The Lighthouse komt uit Leuven bestaat uit vijf gasten: Bram Knockaert op gitaar & zang, Willem Schellekens op toetsen & zang, Nick Socquet op gitaar, Yannick H’Madoun speelt bas en Bastiaan Jonniaux is de drummer van het geheel!
Een jaar geleden hebben ze een EP gemaakt getiteld ‘Let’s Make A Scene’ en ik heb in februari dus geschreven over een single; ‘Hollywood’. Dat was al lekker dansbaar en zomers. Kijken hoe die nieuwe track is!

‘Backbeats’ doet mij denken aan 1975! Dát lijkt me al een fijne vergelijking. Verder is het natuurlijk belangrijk dat ze een eigen input hebben en dat is ook zo. De catchy stukjes en het fijne refrein zorgt ervoor dat je wilt dat de zomer eigenlijk eindeloos is. Hele goede en fijne indiepop is dit!
Niet alleen muzikaal zit het goed in elkaar maar ook qua zang, de samenzang is alleen maar een plus! Het geeft nét iets extra’s, juist dat is ook nodig om jezelf te onderscheiden in de muziekwereld!
Om nog even terug te komen op die vergelijking: in Nederland hebben we ook zo’n fijn indiepop bandje: Radio Eliza. Mochten die onbekend zijn, ook even checken!

Maar nu eerst: The Lighthouse! Niet voor niets een van de winnaars bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

https://www.youtube.com/watch?v=TmuF-1EscXo

Vorig artikelVan Common – This Afternoon
Volgend artikelThe Horrors – Machine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in