the last shadow (Mobile)Mensen wat een duo is en blijft het toch…
The Last Shadow Puppets zijn geweldenaren wat mij betreft!

Het begon destijds als een zogenoemd ‘side project’. Dat is een titel wat eigenlijk ook te kort doet aan de genialiteit van deze twee toppers. Voor wie onbekend met hen is: Alex Turner van de band Arctic Monkeys en Miles Kane. In 2008 kwam hun eerste album uit getiteld ‘The Age of the Understatement’ en daarop stond het legendarische nummer ‘My Mistakes Were Made For You’. Na dit grote succes werd het tijd voor de mannen om hun eigen carriere weer aandacht te geven.
Alex ging terug naar de Arctic Monkeys en dat lag hem uiteraard geen windeieren maar ook Miles had succes met zijn solo carriere. Toch begon het twee jaar geleden allemaal weer te kriebelen. Opeens kwam ook op Twitter de aankondiging dat de mannen bezig waren met album #2.
Het heeft uiteindelijk tot januari van dit jaar geduurd voordat dat album daadwerkelijk uitkwam: ‘Everything You’ve Come To Expect’ was natuurlijk ook weer een groot succes. Denk aan nummers zoals ‘Bad Habits’ en ‘Aviation’.
Maar er was nóg een verrassing! Er is nog een EP gekomen met daarop welgeteld 6 nieuwe nummers. Oké, eerlijk is eerlijk, nieuw is overdreven want het zijn covers. ‘The Dream Synopsis’ kwam toch wel onverwacht.

Om maar meteen te vertellen:
1. ‘Le Cactus’ van Jacques Dutronc
2. ‘Totally Wired’ van The Fall
3. ‘This Is Your Life’ van Glaxo Babies
4. ‘Is This What You Wanted’ van Leonard Cohen

Die derde is nu aan de beurt. Prachtig geworden! Ik heb ook om eerlijk te zijn niet het origineel gehoord. Het gaat nu om de eigen versie van deze twee toppers. Enjoy!

Vorig artikelPopronde Throwback: Mitch Rivers
Volgend artikelThaïti – Habana

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in