Lekker vrolijk!

Ik wist het niet hoor. The Kooks wéér met nieuwe muziek… Nadat ze afgelopen zomer opeens weer op de grote festivals stonden & een album uitbrachten, terwijl het eigenlijk al een heel lang stil was rondom de band, vroeg ik me af: wanneer? wat? waarom? Ja, zelfs het laatste! Het is niet de band waar ik meteen naartoe zou gaan of een album van zou kopen. Natuurlijk kennen we de grote nummers wel maar daar heb je het ook mee gehad. Dat is lang geleden geweest, nu zijn nieuwe bands nodig! Maargoed, ze bestaan nog en zullen zelfs op 29 maart in de AFAS spelen. Dus er is nog vraag naar!

Of dat in eerste instantie is voor hun nieuwe muziek betwijfel ik maar ik geef ze gewoon even een kans. Dat komt puur omdat het vandaag vrijdag is en dit nummer ook iets heeft. Het is anders dan wat we gewend zijn van Luke Pritcherd en consorten. Normaal hebben de mannen een echte indie sound met wel een Britrock randje. Deze track, ‘Pamela’, heeft juist een enorme Britse sound, is veel energieker en geeft me op een of andere manier een vrolijk gevoel!
Natuurlijk zal deze sound, deze stijl blijvend zijn voor The Kooks maar het is wel leuk dat ze even proberen te experimenteren. Of zoals ze zelf zeggen: ‘I wanted to write a funny song because we didn’t have a funny song’. Mission accomplished zou ik zeggen!

Even wat energie!

Vorig artikelNavarone – The Strong Survive
Volgend artikelBalthazar – Entertainment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in