Ik was heel lang op zoek….

Waar ik op zoek naar was? Het album van The Kills, Ash & Ice. Eigenlijk makkelijk toch? hoor ik jullie denken. Klopt aan de ene kant wel, de andere kant niet. Voornamelijk die niet kant ga ik even belichten.
Het moeilijke was dat ik een speciale uitvoering wilde hebben. Op vinyl welteverstaan! Óók dat is normaliter wel goed te doen maar Camiel zou Camiel niet zijn als hij ook daar iets speciaals wilde hebben. Een limited edition op gekleurd vinyl. Deze was online zeer zeker te koop maar dan betaal je toch de hoofdprijs en dat was het me niet waard. Nu heb ik ‘m ‘gewoon’ in een winkel gekocht, hoe chill?

Maar dan nu over The Kills zelf. Het is een Amerikaanse indierockband, een duo om precies te zijn. Het zijn Alison “VV” Mosshart en Jamie “Hotel” Hince. Alison Mosshart is tevens zangeres van de ‘supergroep’ The Dead Weather, hierin speelt ook Jack White (welbekend van The White Stripes).
Maar The Kills bestaat ook al een hele poos. Vanaf 2001 welteverstaan! Dat album waar ik het de gehele tijd over heb gehad is ondertussen het vijfde album van dit duo. Tevens was het mijn kennismaking. Een hele prettige!
Een eerder nummer wat op CamielMusic heeft gestaan, ‘Doing It To Death’, was een meesterwerkje. Enorm catchy maar tegelijkertijd ook enorm een heerlijk rock geluid. Lekker smerig heb ik het geloof ik genoemd.
Nu is daar een nieuwe clip uitgebracht. ‘Whirling Eye’ is minder catchy maar laat wel weer een geluid horen welke zeer prettig is. Lekker tempo in ieder geval!

Vanwege die nieuwe clip én het feit dat ik het album, dat limited album met gekleurd vinyl, heb kunnen kopen werd het tijd om deze twee toppers weer eens op CamielMusic te zetten!

Vorig artikelPortugal. The Man – Feel It Still
Volgend artikelThe Shins – Name For You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in