The Kills

Soms worden bands me ingefluisterd. Ik kan zeer zeker niet alles zelf ontdekken en natuurlijk gaat er veel langs me door. Maar zoals ook gezegd wordt dan: muziek is er om te worden gedeeld en dat doe ik dus nu ook met jullie!

Het gaat om The Kills. Een Amerikaanse indierockband, een duo om precies te zijn. Het zijn Alison “VV” Mosshart en Jamie “Hotel” Hince. Alison Mosshart is tevens zangeres van de ‘supergroep’ The Dead Weather, hierin speelt namelijk ook Jack White. Die band kende ik wél!
Waarom trouwens die namen tussen de aanhalingstekens? Dat zijn pseudoniemen. Allebei speelden in andere bands, toen beide bands uit elkaar gingen, was het moment daar om samen te werken. Dat ging in geheim en maandenlang hebben ze elkaar ideeën en nummers gestuurd. Zodoende ontstond er ook muziek en wilden dit niet onmiddellijk uitdragen onder hun eigen naam. Al sinds 2001 werken ze aan dit ‘project’.
Ondertussen hebben ze al 5 albums uitgebracht en op dat laatste album, Ash and Ice, staat dit nummer: ‘Doing It To Death’. Het is catchy maar heeft ook echt een hele goede sterke rock sound. Pak daarbij een slim gitaar riffje en soms een “smerig” randje erbij.

Ik word hier erg blij van!! Jullie ook? Checken dit lijkt mij.

Vorig artikelZimmerman – Someday Maybe
Volgend artikelBlaudzun – Jupiter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in