Ja… Dit is wel echt een classic hoor….

The Killers is een Amerikaanse band uit Las Vegas. Ze zijn in 2004 keihard doorgebroken met enkele te gekke nummers waaronder ook deze classic ‘Somebody Told Me’. Maar wat wellicht leuk is om te weten is dat deze single stiekem niet de allereerste track was welke The Killers hebben uitgebracht!
‘Mr. Brightside’ is al eerder verschenen maar niet meteen in Nederland opgepikt! Evenals dat waarschijnlijk weinig mensen weten dat The Killers eigenlijk in eerste instantie ‘The Genius Sex Poets’ als bandnaam hadden.
Aansluitend aan de grote hits wat Brendan Flowers en consorten ons brachten kwam het album ‘Hot Fuss’ uit. Deze werd evenals de hits een groot succes.
Gelukkig werd het geen eendagsvlieg. Na dat geweldige debuut waren de verwachtingen natuurlijk zeer hoog. Het tweede album bracht ‘When We Were Young’ naar voren maar het derde album werd nog beter! ‘Human’ en ‘Spaceman’ zijn waarschijnlijk wel stadionhits te noemen. Om ook nog maar even dat vierde album te noemen; ‘Runaways’ is daar het grootste succes van geworden.

Nu is het wel wat stiller rondom de band, frontman Brendan Flowers heeft een solo project gehad maar ondertussen heeft hij ook in november vorig jaar bekend gemaakt dat de band weer bezig is met nieuw werk.
Wanneer dit zal uitkomen is nog onbekend maar het is wel al zeker dat ze het festival seizoen weer zullen optreden aangezien ze een headliner zijn op het British Summer Time op Hyde Park.

Toch wil ik gewoon die gouwe ouwe erin gooien. Iedereen zal deze mee kunnen roepen, zingen, blèren.

Vorig artikelThe Black Angels – Currency
Volgend artikelChef’Special – Try Again

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in