Dit is beter!

Een dikke maand geleden was dan daar plots een nieuwe single van The Killers. Heb je die gemist? Dat is niet zo heel erg. Ook ik heb ‘m niet gepost op CamielMusic in de hoop dat er iets beters zou komen. Dat is gelukt! Maar dat komt later.
Het is sowieso 5 jaar geleden dat de heren uit Las Vegas hun laatste album hebben uitgebracht. Dat was destijds Battle Born en daarna bleef het angstig stil. Zou Brandon Flowers nog wel met The Killers als band zijnde willen werken? Het antwoord is dus ja. Op 22 september zal hun 5e album uitkomen met de titel ‘Wonderful Wonderful’. Met daarop dus ‘The Man’ maar belangrijker… ‘Run For Cover’.

Zoals gezegd, ‘The Man’ was geen The Killers track. Maar de heren hebben toch weer een fijn geluid gevonden waar de aandacht meer ligt op het rocken, op de gitaar, op hun eigen sound. Met de gitaar dus beginnen, perfect. Daarna tempo opvoeren door middel van wat synths en ook qua sound het grootser laten klinken. Plus dan natuurlijk Brandon Flowers die begint te zingen. Het refrein is natuurlijk ook zo gemaakt dat het aanstekelijk is en ook niet te missen. Goede opbouw! Maar zoals gezegd, nogmaals, die gitaar! Ook het het eind komt er onverwacht nog een solo die er ook mag wezen. The Killers zijn nu wél terug. Fijn!

Hoe dan ook een terechte Must Listen. Natuurlijk kennen we ze van ‘Mr Brightside’, ‘Somebody Told Me’ en ‘Human’ en ‘Spaceman’ maar laat ze nu weer eens succes hebben met iets nieuws. Ik gun het ze!

Vorig artikelVoltage – Good Times
Volgend artikelMick Jagger – Gotta Get A Grip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in