Toppers zijn het

Op Mama’s Pride vorig jaar heb ik kennis gemaakt met The Hot Sprockets. Naast een muzikale kennismaking heb ik ze na afloop van dat optreden ook gesproken. Erg gezellige en fijne mensen.
Voor wie ze niet kent, no worries. Ik zal ze even aan jullie voorstellen. Het is vijfkoppige band komende uit Ierland, Dublin om precies te zijn. Waar je wellicht Ierse folk muziek zou verwachten is het juist helemaal niet zo. Het is heerlijke rock ’n roll met sausjes van psychedelische, soul & indie geluiden. In 2007 brachten ze hun eerste EP uit en nu 10 jaar later staat er ook weer een nieuw album te wachten.

Het is niet zo dat deze track ‘Right Spots’ een nieuwe is. In 2016 is dit nummer al uitgebracht maar de heren houden ervan om er ook toffe clips bij te bedenken en uiteindelijk dus te maken. Dit is wat ze over hun nieuwste pareltje hebben gezegd: ‘1000’s of hours, 1000’s of hand drawings, 3 animators, a team of over 30 people, homemade Gunge, 2 aliens and a whole lot of fun, is all it took to make our latest video for Right Spots.
Wat natuurlijk fijn is, is dat deze track enorm catchy is en opzwepend. Precies hoe de heren zelf het ook willen. Lekkere intro met gitaar en dan een interessante stem die begint te zingen. Het refrein begint ook met een catchy riedeltje om zo het tempo hoog te houden. Natuurlijk worden de ‘easy’ punten ook gescoord door een ‘oeeh oeeh’ erin te mengen.
Mede door die lekkere rocksound en dan ook weer het slimme refrein zorgen de heren ervoor dat deze niet snel uit m’n hoofd verdwijnt. Ik gun ze het allerbeste en veel meer bekendheid!

Daarom ook vandaag mijn Pick Of The Week.

Vorig artikelMacklemore ft. Skylar Grey – Glorious
Volgend artikelThe Cinema Escape – Lone Star

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in