Sterk!!!

De naam The Horrors kwam mij redelijk bekend voor maar wist even niet maar waarvan of hoe en wanneer. Het is een Britse rockband komende uit Southend-On-Sea en zijn begonnen in 2005. Ze zijn eigenlijk heel doorsnee rock. Het gaat van hot naar her; vlagen shoegaze, postpunk, garage en goth kunnen ook door de klanken van The Horrors heen gaan.  De band bestaat uit 5 leden: Faris Badwan op zang, op gitaar en piano Joshua Hayward, op drums Joe Spurgeon, Rhys Webb speelt op basgitaar en keys & Tom Cowan speelt op synths.
Ze hebben ondertussen al vier albums uitgebracht waarvan het laatste wapenfeit geldt uit 2014, ‘Luminous’. Maar nu is het tijd voor iets nieuws nadat meerdere leden van de band enkele zijprojecten hebben gehad.

Als je de eerste klanken hoort van ‘Machine’ is het wellicht wennen voor de diehard The Horrors liefhebber maar het is wat dat betreft totaal niet verkeerd om ook weer wat anders te horen! Het klinkt namelijk bijna electronisch, duidelijk door de synths. Na een tijdje komt er dan toch meer gitaarwerk bij en de fijne stem van Faris!
Deze muziek is overigens ontstaan door het touren afgelopen jaar met Depeche Mode, daar hoor je dus ook zeer zeker invloeden van erin terug! Je kan het wat psychedelisch noemen, het is wat dromerig maar ook zeker ook een bepaalde rocksound welke hypnotiserend doorwerkt. Het is een track van dik vijf minuten maar die zijn zo voorbij. Ik heb wel zo’n vermoeden dat dit een nummer is wat je ook live wilt meemaken en dat dat dan echt ontzettend los gaan en dat het enorm euforisch is!

Maar voor nu moeten we het doen met deze track. Nog niets bekend van een nieuw album maar ik ben al blij met deze!

Vorig artikelThe Lighthouse – Backbeats
Volgend artikelShania Twain – Life’s About To Get Good

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in