Deze band heeft ondanks hun nog jonge bestaan al best wat op hun CV staan. Denk aan een optreden op Noorderslag nadat ze een jaar eerder datzelfde showcase festival hadden afgezegd. Niet vanwege ziekte maar vanwege het feit dat het te vroeg zou zijn. Zelfkennis noemen ze dat. Ik heb er respect voor.

The Great Communicators dus. Een band bestaande uit zes muzikanten die wel raad weten met hun eigen instrumenten. Ze maken indie-rock en dat is niet gewoon een labeltje wat ik erop plak. Hun sound is herkenbaar maar tegelijkertijd ook heel uniek.
De samenzang van Arend Dijkstra en Gaia Slotboom is heerlijk. Vullen elkaar aan en maakt alleen maar sterker. Datgeen is ook heel goed te horen in deze track, mijn Pick Of The Week, ‘Motion’.
Een pure opbouw, een catchy deuntje en dan natuurlijk de zang! Ik heb het ergens gehoord of gelezen dat dit een festival track is: ABSOLUUT WAAR! Het nummer is gewoon helemaal af en kan tevens waarschijnlijk heel erg goed opgerekt worden wanneer het publiek enthousiast mee zal doen. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat dat niet zou gebeuren want met de intensiteit van een live optreden zit het bij The Great Communicators gewoon goed.

Tijd om deze maandag, na Pinkpop, te voorzien van iets heel fijns!

Vorig artikelAngelo Boltini – Wolf (Live At Kytopia)
Volgend artikelRuby Empress – Deluca

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in