Extravagant?! Ja.

The Flaming Lips is niet zomaar een bandje. 17 albums… Op dat aantal staan we nu. Het is een band welke in 1983 is opgericht en komt uit Oklahoma, Verenigde Staten. Deze indierock band staat garant voor zeer kleurrijke tracks maar ook albums natuurlijk. Het is altijd een mix van dramatische composities of juist popachtige en gemakkelijk in het gehoor liggende deuntjes.

Deze track, ‘There Should Be Unicorns’, wat staat op het laatste album getiteld Oczy Mlody is wel een heel unieke track. Mede ook vanwege de tekst. Check alleen al dit: There should be unicorns, The ones with the purple eyes, Not the green eyes. Dan heb je me! Het is heel erg fictief, heel erg dromerig en natuurlijk heel erg experimenteel. Maar kunnen we iets anders verwachten van deze ervaren rotten in het vak? Wayne Coyne is wat dat betreft een uniek persoon en samen met Michael Irvins de enige van de band welke al vanaf het begin erbij zijn. Wayne en Michael zijn samen met Mark Coyne (ja, broer van Wayne), de oprichters.
Wat verder wel geinig is om te vertellen is dat zelfs Miley Cyrus een bijdrage heeft gegeven aan het album van The Flaming Lips…. Ze weten nog steeds, keer op keer, te verrassen.

Tijd om wat weg te dromen, tijd om wat te trippen, tijd om de clip te kijken zonder te schrikken…!

Vorig artikelOskamp – Mooierd
Volgend artikelMama’s Pride 2017, 13 & 14 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in