elementary (Mobile) (2)


Elementary Penguins… Een bandje dat ik al geruime tijd op mijn radar heb! Die geruime tijd is zelfs twee jaar want toen kwam hun eerste single uit met de redelijk lange titel: Everbody Knows My Name Especially On The Dancefloor. Toen kwam zo’n 8 maanden geleden het volgende nummer: Pitch Black en warempel… Die bleek net zo sterk te zijn! Vanaf toen was ik aan het hopen op meer en meer… En dát is er! Een CD met 11 nummers en die maken mij blij!
Even wat meer info: The Elementary Penguins is een indierock bandje en heeft drie leden: een Engelse zanger Dale Wathey, ‘Sjap’ Kooistra als gitarist en drummer Maurits Huijgen. Ze hebben al in veel voorprogramma’s van grotere bands gespeeld en ze zijn ook 3FM Serious Talent geweest maar nu is het volledig tijd voor hunzelf!

De CD begint met de twee nummers die ik al beschreven heb, heerlijk dus! Prachtige binnenkomer, je weet meteen wat je kan verwachten en dat het kwalitatief gewoonweg sterk is. Het derde nummer, Susannah, heeft iets weg van The Killers, maar dan wel een verbeterde variant. In mijn gedachte vliegt overal vuurwerk door de lucht en zorgt het allemaal voor veel sfeer.
Ondertussen hebben ze ook een derde nummer uitgebracht en dat was wel even wat anders: Magic. Gelukkig betekent anders niet slecht want dat is het verre van! Wat verder opvalt is het enorme enthousiasme in alle nummers zo ook in het nummer 1000. Een lekker deuntje als begin en meteen een ritme waar je op meebeweegt. Het refrein is daardoor ook een gedeelte dat je meteen meezingt/roept/schreeuwt!
Maar niet alleen 100% gas geven is de missie, nee, het kan ook middels een rustige opbouw en na zo’n dikke minuut een heerlijke gitaarriff erin gooien. Dat gebeurt in het nummer Night Of All Nights.
Als laatste wil ik het nummer Wave Bye Bye noemen. Dit kan je schalen in uitzonderlijk want het nummer duurt sowieso al 5.38 minuten. Maar dat is niet het enige: het heeft een heerlijke opbouw waar je u tegen zegt en daardoor wordt meegezogen in de hele song. Lekkerrrrrr.

Ik wil niet alles vertellen hoe ik het beleef, dat laat ik ook aan jullie over. Ik ben wel echt vol lof over deze gasten! Het klinkt allemaal uniek (ondanks mijn vergelijking) en de energie die overal in zit voel je enorm! Daarnaast hoop ik ze snel ergens live te aanschouwen om dit allemaal in het echie te horen/zien/beleven!
Het nummer dat ik jullie wil laten horen is hun debuutsingle:

Vorig artikelSouthern – Cool Kid
Volgend artikelGengahr – Powder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in