Lekkere no nonsense muziek.

Er is echt veel talent in en rondom Groningen. Ik heb al meerdere bandjes uit het hoge Noorden gedropt in het gezellige Zuiden en nu is het weer raak. Het gaat om The Desmonds. Een viertal wat lekker aan de weg aan het timmeren is en dat verloopt voorspoedig. Eerst even de band introduceren: op zang en gitaar is het Rob Schoenmakers, op lead gitaar horen we Sjoerd Knol, de bassist is Marten van der Meer en Lennart Hoeksma drumt erop los! Een dik jaar geleden, april 2017, brachten de heren de EP ‘Hopeless Romantics’ uit en nu kunnen we deze track de wereld in slingeren en gaan stuiteren.

Stuiteren ja. Het is zeer enthousiaste, springerige, energieke en catchy muziek dat The Desmonds maken. Denk aan goede indie, wat vleugjes garage maar vlak het punk gedeelte ook niet uit. Goede ritmes op alle vlakken. Gitaarwerk mag er wezen, drumpartij is aanwezig en het strakke lijntje op de bas is constant aanwezig. Ook qua zang is het heel vet, een lekker apart (in goede zin) en rauw geluid wat Rob produceert. Het is eigenlijk niet na te gaan dat de track 3.40min duurt en eigenlijk zo voorbij is. Zeker het refrein blijft binnen no time hangen, heel goed gedaan dus!
De track is overigens gemixt door Sebastiaan van Bijlevelt van de Galloway Recording Studios. Hij heeft gewerkt met oa Storksky en Automatic Sam dus weet wel van wanten met wat luider werk!

Je krijgt er goede zin van, zin om te rocken!

Vorig artikelJudy Blank – Mary Jane
Volgend artikelPower To The Pipo – Loempia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in