Soms moet je naar iets meer rustigere muziek luisteren.
Dus dan komt dit in beeld: The Dears.

The Dears is een Canadese indiepop band en om precies te zijn uit Montreal. Wat al meteen te zeggen valt is dat dit geen groentjes zijn in de muziekindustrie. De leiders van het geheel; het duo (in de band maar ook op privé gebied) zijn Murray Lightburn en Natalia Yanchak maar daarbij hoort ook nog Jeff Luciani. In 1995 begon het avontuur om in de tijd tot nu 5 albums uit te brengen waarvan in 2000 het de eerste was.

Nu is het tijd om wat nieuwe muziek te introduceren; Times Infinity is een tweeluik. Volume One is al uitgebracht en het vervolg, Volume Two (logischerwijs), staat gepland om in de zomer uitgebracht te worden. Volgens Murray was het samenvoegen van deze albums als een puzzel oplossen: Volume One gaat over het vinden van de randjes en Volume Two over het middenstuk. In het begin was het moeilijk als een geheel te zien maar uiteindelijk is alles goed terecht gekomen. Het werd makkelijker en eenvoudiger, iets dat naar het schijnt hoort bij het leven van de band.

Ik heb nu gekozen voor deze track. ‘To Hold And Have’ is een heel puur, mooi, ingetogen nummer waarin je de passie voelt van Murray. Eigenlijk hoef ik er niet heel erg veel aan toe te voegen vind ik. Soms moet je de muziek laten spreken. Ik heb jullie wat informatie gegeven en nu is het aan The Dears zelf!

Vorig artikelChef’Special – Try Again
Volgend artikelLucas Hamming – Be Good Or Be Gone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in