Dit is echt gewoonweg geniaal. Heerlijke sound!

The Dead South is vier mans sterke band bestaande uit Nate Hilt op gitaar en lead zanger, Scott Pringle op mandoline en ook zang, verder ook Colton Crawford op banjo en als laatst Danny Kenyon op cello.
Nu heb ik jullie zeer zeker op een dwaalspoor gezet! WANT The Dead South klinkt natuurlijk alsof het een of andere heftige metal band is terwijl het eigenlijk ‘gewoon’ een county gezelschap is uit Saskatchewan. En dát is dan weer in Canada!

Maar het zeer zeker niet zomaar een country gezelschap. Dit viertal maakt inderdaad moderne hillibillie muziek en geeft zeer zeker een goed gevoel af met hun gefluit, gestamp en de vrolijke klanken van de mandoline en cello.
Toch als je dan deze track checkt is het een apart iets. ‘In Hell I’ll Be In Good Company’ is niet meteen een heel vrolijke titel maar de omlijsting van het geheel is dat juist wél. Dat is het toffe aan The Dead South.
Ervoor zorgen dat de country muziek weer tot leven komt maar dan in een eigentijds jasje. Want dat eigentijdse zit in hun. De teksten zijn vaker zeer apart te noemen. Maar och, als je dan weer die gezellige, vrolijk country sound hoort is het weer oké.

Altijd optreden in zwart/witte kleding, altijd de energie uitstralen, altijd zorgen dat het goed klinkt, altijd aparte teksten.
Eerlijk? Ik vind het echt heel erg te gek!

Daarom UITERAARD op CamielMusic…..

Vorig artikelCage The Elephant – Cold Cold Cold
Volgend artikelArcade Fire ft. Mavis Staples – I Give You Power

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in