Wát een heerlijke sound!

Voor wie The Dawn Brothers niet kent is dit de uitgelezen kans om even kennis te maken met dit kwartet. Het is een héérlijke mix van soul, blues, roots en sixties rock maar dan ook met vleugjes gospel eroverheen. Het zijn Bas van Holt op gitaar, Levi Vis op bas, Rowan de Vos op keys en Rafael Schwiddessen op de drums. Geen zanger? Jawel! Allen zingen en daarom noemde ik ook gospel. De samenzang is heerlijk!

Als je me zo al hoort denk je… Dit is muziek waar ze geïnspireerd zijn door oudere bands. Dat klopt zeer zeker! Denk aan The Band, Creedence Clearwater Revival en Sam Cooke.
De band geeft het zelf al aan: ‘We play the old souls from the future’. Deze Rotterdamse band heeft echt een sound waar je U tegen zegt. Het valt op, er zit enorm veel passie en gevoel in, het is melodieus en uiteindelijk ook gewoon nieuw ondanks die ‘oude’ sound.

Je kan dit ook gewoonweg niet zomaar aan je voorbij laten gaan. De laatste single ‘Vampire’ laat ook weer die prachtige en fijne samenzang horen. Ook het uptempo geluid en de hogere tonen zijn een schot in de roos. Het blijft in je hoofd hangen. Je kan dit absoluut niet negeren!!!
Het album zal over enkele dagen uitkomen. Om precies te zijn 23 maart en zal ‘Stayin’ Out Late’ gaan heten. Het is opgenomen in de Electrosaurus Southern Sound Studio’s van Pablo van de Poel van DeWolff. Daarbij zullen ze ook op het DeWolff Festival gaan spelen. Heerlijk!

Vorig artikelPEER – I Don’t Wanna!
Volgend artikelNachtschade – The Fool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in