Wat een band!

Ik heb een hele poos terug geschreven over het album van The Dawn Brothers. Destijds was het een redelijk onbekende band voor mij. Ondertussen krijg ik er geen genoeg van en live zijn ze gewoonweg super! Hun energie, hun klasse, hun plezier spat ervan af en de sound is ook echt top. Natuurlijk heb je als luisteraar wel vaker een favoriet nummer en eentje die je wellicht niet zo leuk vind. Dat eerste geldt ook voor mij, dat tweede niet. Zegt al genoeg lijkt me! Maar om weer eerlijk te zijn: ‘Pictures’ was niet meteen mijn lievelingsnummer maar snap heel goed waarom hier nu een clip bij zit.

The Dawn Brothers bestaat uit vier toppers: Bas van Holt, Levi Vis, Rowan de Vos & Rafael Schwiddessen. Stuk voor stuk hele goede muzikanten en verstaan hun vak. Ze gaan de komende periode heel erg veel spelen: ze doen mee aan de Popronde en begin oktober hebben ze een tour door Duitsland. Nee, het is echt geen klein beginnend bandje meer! Nu dan toch het hebben over het nummer. Als je luistert naar het nummer ‘Pictures’ dan waan je je in een andere wereld! Het heeft veel power, lekker rock geluid, je proeft de ‘oude’ invloeden ook waar ze voor staan. Daarbij vergeten ze hun fijne americana sound ook niet. Het tempo ligt hoog en dat heeft wel iets extra’s hoor! Er gebeurt zo veel… Na 3 minuten is het alweer voorbij…

Wat extra leuke info voor de videoclip is ook nooit mis:
Tijgers, vliegende tovenaars, een held en een prinses in nood. Dat wil je toch in je video? The Dawn Brothers in ieder geval wel. Voor de nieuwe video van hun single ‘Pictures’ heeft de Rotterdamse band stevig lopen grasduinen in het filmarchief van de CCCP.
De band verteld hoe en waarom:
Levi Vis; “Absurd, deze film! Tijgers, vliegende tovenaars, een held een een prinses in nood. Hoppetee, clip klaar! De beelden komen uit het beroemde Russische sprookje ‘Ruslan i Lyudmila’, geschreven door Alexander Puskin aan het begin van de 19e eeuw. De film is van Aleksandr Ptushko en gemaakt in 1972.”

“Ah ja, Russia”, zegt Rowan de Vos. “Als het in de rest van de wereld niet gebeurt, dan gebeurt het wel in Rusland. Niets is daar te gek. Een clip waar echte romantiek tot zijn recht komt, is een clip naar mijn hart. Toen Bas met dit idee kwam aanzetten waren we meteen verkocht”
“Pictures is een recht toe, recht aan liefdesliedje”, voegt Bas van Holt toe. “De tijd waarin ik Pictures schreef was een periode met een zware obsessie voor het witte doek. lakes, zakdoekkies, kussensloopje, tentjes, schilderijtje of twee, polo’s, spook kostuums en ook ja, de bioscoop… En dat wil je toch delen met een meissie? Dat is de vraag. Ik had nooit zo’n clip voor mogelijk gehouden.”
Voor Rafael zit er nog iets meer nostalgie achter; “Mijn moeder is Hongaars, en die is echt opgegroeid met dit soort films. Heel de Sovjet Unie ging naar deze films en ze zijn nog steeds heel populair.”

Dus…. Check deze band waar je kan! Je krijgt er géén spijt van. Popronde? Check het hier!

Vorig artikelGrim Tim – 203
Volgend artikelCertain Animals – Image

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in