Exotisch!

De twee heren van The Curious Incident zijn lekker bezig. Hun Popronde tour is lekker aan de gang en afgelopen week hebben ze weer een nieuwe track uitgebracht. Hun roots zijn wat dat betreft heel gemêleerd. Zuid-Afrikaans, Indonesisch en dus ook Nederlands. Ondertussen mag Engels ook erbij worden gezet. Het zijn in ieder geval de heren Kairo en Diaz. Kairo is de man met de gitaar en zang en Diaz is de drummer en man van de samples. Zoals gezegd, hun roots zijn divers. Maar dat is tegelijkertijd ook hun sterkte. Een mix van pop, rock en caribische elementen. Ze zijn elkaar in Engeland tegengekomen en zijn vervolgens naar Utrecht getrokken om muziek te maken.

Het is ook niet zo dat het een nieuw, onervaren bandje is. Sinds 2014 werken de jongens samen en dat heeft hun geen windeieren gelegd. Ondertussen hebben ze een EP uitgebracht met de titel ‘Penny Lonesome’ en vervolgens hebben de jongens een aantal singles de wereld in geslingerd. Als je misschien denkt, wat zijn bekendere tracks? Dan roep ik meteen ‘Money’ en ‘Honey Hunger’. Maar nu mag daar dan wel ‘Got Ya’ erbij genoemd gaan worden.
Het begint redelijk rustig en semi-akoestisch, fijne zang van Kairo om dan langzaamaan het tempo op te voeren. Wat altijd opvalt bij The Curious Incident is het vrolijke, het zoals boven genoemde exotische/Caribische element en de pop rock klanken. Het eindigt ook lekker vlammend!
Om even de muziek buiten beschouwing te houden: de jongens zijn ook enorm hartelijk, enthousiast en prettig in omgang!

Tijd om de nieuwe track van The Curious Incident te checken. Volg de jongens!

https://www.youtube.com/watch?v=dOc_U3bJFm0

Vorig artikelPopronde Sittard 2017
Volgend artikelN.E.R.D & Rihanna – Lemon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in