Gewoonweg genieten!

Vorige week kwam The Cosmic Carnival met een nieuwe track op de proppen. Het is dus ook gewoon volledig logisch dat dit op CamielMusic terecht komt. Waarom dan? Het is fucking geniaal goed!
Niet alleen deze track… The Cosmic Carnival gaat al een hele poos terug. EP’s in de jaren 2007 en 2010 en volledige albums zijn uitgebracht in 2012 en 2014. Daarbij staan ze ook bekend om hun geweldige live performance waardoor er ook 2 live albums zijn uitgebracht; ‘A Night At The Carnival’ & ‘The Cosmic Carnival Express’.
Op 21 april hebben ze hun nieuwe album uitgebracht getiteld ‘Wild Flowers’.

Het vijftal bestaande uit Nicolas Schuit, Frank Schalkwijk, Rolf Kluit, Kaj van Driel & Indra Kartodirdjo maakt rock ’n roll waarbij er gebruikt wordt gemaakt van nog meerdere invloeden zoals americana, soul, psychedelische pop en indierock. Daarbij is het ook wel bezwerend te noemen aangezien er meerstemmig wordt gezongen en daarin wordt je meegezogen alsof het niks is.
Dat laatste geldt hoe dan ook voor deze nieuwe track ‘Lost And Found’. Het gevoel wat daar in zit is echt fenomenaal. Ik krijg er geen genoeg van. De kwaliteit drupt ervan af… Ook als je ernaar luistert, hoe vaak ook, je hoort steeds iets nieuws. De combinatie van alle klanken welke ze voortbrengen, chapeau. Muzikaliteit, klasse.. Alles klopt!
De bijna 5 minuten zijn voorbij voordat je het weet.

Maargoed, het is te lezen; ik ben enthousiast! Helaas heb ik ze nog nooit live gezien en daar baal ik wel van. Hopelijk gaat dat nog eens snel ervan komen. Ze doen nu een tourtje dus pak je kans wanneer je kan!

Vorig artikelBroken Brass Ensemble – Astonishing Tales from Beyond the Brass Dimension
Volgend artikelSir Sly – High

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in