Nummer met een boodschap.

The Cool Quest is een band waar ik eigenlijk onmiddellijk wel een band mee had. Hiphop, beetje old school, funk, soul. Dat allemaal samen in een heel eigen sausje. ‘Shine’ was hun absolute eerste en grootste single om ook een hee tof album uit te brengen. Daarbij is het zo dat dit vijftal live geweldig strak is, heel veel energie erin stopt en zodoende iedereen ook aan het bewegen/dansen krijgt.
Ze hebben naar het schijnt stappen gemaakt, beter geworden. Ook een meer volwassen sound gekregen. Toch blijft het allemaal The Cool Quest. Eens de Pick Of The Week checken!

‘Runnin’ dus, nog steeds vol hiphop en funk. Maar in deze track zit meer diepgang wat men waarschijnlijk zou denken/vermoeden. Het gaat over de multiculturele samenleving, over vluchtelingen. De angst om de vluchtelingen te accepteren hoe ze zijn, dat het niet allemaal gelukszoekers zijn. Dat het nu voor die mensen heel erg moeilijk is allemaal!
Zoals gezegd, nog steeds The Cool Quest. Vincent, de frontman, laat alles goed klinken. Meeslepend en duidelijk. De band achter hem zorgt voor een duidelijk sound waar je dus echt die hiphop en funk voelt. Het gewoonweg retestrak allemaal. En ook het refrein is eentje die snel kan worden meegezongen door het publiek, slim.

Maandag, The Cool Quest, Pick Of The Week.

Vorig artikelCharles Bradley – The World (Is Going Up in Flames)
Volgend artikelThe Brahms – Sleep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in