Zullen we anders funky en groovend het weekend in gaan?
Ja toch?

The Cool Quest - Heatwaves

The Cool Quest is zeker geen onbekende naam hier op CamielMusic. Ik ben zeker een grote liefhebber van ze. Hun sound bevalt me enorm. Die heerlijke mix tussen de funk, soul, jazz maar ook zeker de hiphop die erin zit. Het swingt altijd aan alle kanten zonder dat het cheesy is.
Hun album Funkin’ Badass heb ik grijs gedraaid en hun single ‘Shine’ heb ik ook al beschreven op mijn site. Daarbij heb ik een interview gehad met frontman Vincent Bergsma op Solar Weekend.

Toch zijn er wat veranderingen gekomen ondanks hun succes. Saxofonist Arjen Schipper heeft de groep verlaten maar dat betekende niet dat de groep met een lid minder de toekomst is ingegaan. In plaats van wederom op zoek te gaan naar een saxofonist is er een gitarist bijgekomen: Vadim Neef. Dit is zeker even wat anders maar dat wilt niet zeggen dat The Cool Quest ook verandert van sound!

Interview The Cool Quest (Mobile)

Het maken van nieuwe muziek is een pré en in het voorjaar zal sowieso een EP verschijnen. Nu is ‘Heatwaves’ uitgekomen en dit is toch al onmiddellijk een pareltje. Nadat ik het één keer had beluisterd zat ie gelijk in mijn hoofd. Het heeft wat nieuws maar ook iets bekends.

Ik heb over ‘Shine’ gezegd dat het niet uitmaakt wanneer je het opzet: ’s morgens, ’s middags of anders ’s avonds…. Je wordt er vrolijk van en kan eigenlijk niet stil blijven zitten!

Check dus (wederom) via Spotify het nummer! Als de clip er is, doe ik ‘m updaten!!

The Cool Quest – Heatwaves.

Vorig artikelJett Rebel – It’s Cruel
Volgend artikelDazzled Sticks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in