8161-small

Een band wat toch al in menig artikel op CamielMusic heeft gestaan is The Cool Quest. Deze funky band heeft misschien wel een streepje voor maar dat heeft gewoonweg ermee te maken dat ik het ook hele vette muziek vind en dat het toffe luitjes zijn!

Na hun album ‘Funkin’ Badass’ hebben ze al in een eerder stadium een EP uitgebracht. Daarna was er weer radiostilte. Nadat het bekend werd gemaakt dat er een nieuwe clubtour zou komen was het voor mij een logische optelsom dat er ook zeer zeker nieuw materiaal zou komen.
Gelukkig maar, die rekensom was mij niet te machtig want afgelopen vrijdag (21 okt. red.) kwam er nieuw werk uit! Nadat ze het al op een hele toffe manier hadden aangekondigd via Instagram was het dan zover.
‘Coastline’ heeft uiteraard die laidback sound met de altijd funky stukken erin. De combinatie van hiphop en funk/soul is er eentje die The Cool Quest past als een jas en die moeten ze ook echt nooit uitdoen. Natuurlijk proef je die jaren 90 sound maar dan wel een duidelijke sausje van nu. De hiphop lading vanuit Vincent is sterk maar de muzikale lading die de band eromheen brengt valt natuurlijk ook niet te verwaarlozen!

Nieuw werk en goed werk. Het is niet zomaar even iets. Ik vind het weer top klinken! Zin om het live te aanschouwen. Check dan sowieso ook even de website: http://thecoolquest.com/shows/ om eventueel een showtje mee te pikken!

[Foto: Jonny Ladeur. Jonny Ladeur // Facebook.]

Vorig artikelHarlea – Miss Me
Volgend artikelAC/DC – Highway to Hell

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in