Popronde materiaal!

Ondertussen komt de Popronde karavaan weer rustig op gang. Alle bands zijn al een poos bekend en ook de coördinatoren kunnen nu aan de slag. Het zoeken van locaties en daarbij horende bands is altijd een flinke klus maar ook heel leuk werk. Je ziet gestaag de stad worden ingevuld en je hoort steeds weer nieuwe muziek. De een is natuurlijk leuker dan de ander maar uiteindelijk gaat het erom wat de locatie wilt! Maar door dat luisteren kom je altijd muziek tegen die blijft hangen. Daarom dit stukje over The Cinema Escape.

Kijk, bands die meedoen aan de Popronde zijn meestal nog behoorlijk onbekend. Ik denk dat datzelfde geldt voor The Cinema Escape. Tóch is er iets wat The Cinema Escape heel bekend maakt. Ofja, iets… beter gezegd iemand. Deze band bestaat uit 4 heren: Stefan van de Wouw – Drums & Beats, Mathijs de Soet – Bass & Sequences, Max Anglionin – Synths & Keys & Kevin Stunnenberg – Synthesizers, Gitaar, Zang, Beats. En dan hoop natuurlijk dat jullie die laatste kennen. Kevin is namelijk de frontman van Birth Of Joy.
Maar tot zover die naam. Dit project is namelijk toch heel anders. Natuurlijk is de stem van Kevin herkenbaar en helemaal te gek maar de muzikale omlijsting is ook fenomenaal. Het gebruik van de vele elektronische geluiden zorgt ervoor dat The Cinema Escape meteen herkenbaar is en je niet omheen kan! Het is wat theatraal ook door die vette samenzang maar dat samen met de heerlijke drums en dus de synths is ‘Lone Star’ een top track.
Ik denk dat deze muziek het beste tot zijn recht komt in van die donkere krochten, veel rook ontwikkeling en lekker laat in de avond of gewoon midden in de nacht.

Ik weet wel zeker dat iedereen nu nieuwsgierig is geworden. Terecht.

Vorig artikelThe Hot Sprockets – Right Spots
Volgend artikelDI-RECT – Rockstar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in