4W3A9206k
Voor het eerst was er donderdag 18 december in de Gruizenkerk in Sittard een sessie voor vier (nu nog) onbekende singer-songwriters uit Limburg. Er is een platform ontwikkeld waar talentvolle muzikanten zich kunnen presenteren en zodoende meer ervaring kunnen opdoen en ook wat meer bekendheid kunnen genereren. Deze avond stonden twee dames en twee heren op het affiche: Noëlle de Bie, Francis, Stan Smeets en Sem Dylan. Iedereen speelt een kwartier en later volgen er duetten.
Ik wil René Bradwolf enorm bedanken voor de mooie foto’s, klik er op om te vergroten!

4W3A8757kOm maar met de laatste te beginnen: Sem Dylan. Gast met lange haren, uitstraling, enkele tatoeages. Hij gaat lekker ontspannen op een krukje zitten, begint gitaar te spelen en dan komt zijn stem: heerlijk rauw, randje erop en enorm bluesy. Het is heel puur. Uiteindelijk speelt Sem twee eigen nummers en twee covers waaronder een hele sterke van Nick Drake (sorry, titel vergeten!). Uiteindelijk maakt hij er een mooie afwisseling van tussen rauw, puur en enorm uitbundig. De passie die hij heeft spat er van af! Hij heeft de looks maar ook de stem als een echte artiest, blijven ontwikkelen dus.

4W3A8829k
Vervolgens mag de eerste dame spelen: Noëlle de Bie. Normaal staat ze samen met haar zusje op te treden maar nu alleen met haar gitaar. Ook zij gaat voor twee covers: Hey Ya van Outkast en Stronger Than Me van Amy Winehouse. Daarnaast speelt ze ook eigen werk, het is heel lieflijk maar tegelijk ook heel krachtig. Het is allemaal met durf gespeeld, kijkende naar het publiek. Om een vergelijking te trekken, een vrouwelijke variant op Justin Nozuka.

4W3A8949kDe laatste voor de pauze is Stan Smeets. Hij heeft al meegedaan aan het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland (DBSSW). Hij speelt alleen maar eigen werk waaronder een nummer over/aan zijn overleden vriend. Ook een ”ode” aan een Tilburgse dame waarmee hij naar eigen zeggen veel plezier mee heeft gehad. Stan is een jongen die van wanten weet maar ook heel ingetogen kan spelen op zijn gitaar maar ook zingend, een mooie variatie. Om in de tijd van het jaar te blijven speelt hij een eigen gemaakt kerstnummer. Toepasselijk! Hij heeft het in zich om groter te worden, hij heeft duidelijk de juiste drive!

4W3A9084kFrancis mocht na de pauze optreden. De enige pianiste in het gezelschap! Je wordt meteen meegezogen in haar verhaal. Ze begint loepzuiver met hoge uithalen maar ze wordt tegelijkertijd ook nooit overklast door haar eigen pianospel. Ook speelt ze haar nummer ‘Dragon’, hiermee heeft ze de Kunstbende gewonnen. Haar stem heeft vele varianten: laag = donker en hoog = schel. Het past in haar nummers. Tot slot speelt ze een gloednieuw nummer waar ze de steun van het publiek vraagt om te fungeren als tweede stem, het levert een leuke combinatie op.

4W3A9095kHierna is het tijd voor duetten maar ook kwartetten! Beginnende met Stan en Sem, ze spelen een nummer van Stan zelf: ‘Allready Taken’. Hiermee heeft hij meegedaan DBSSW en nu bespeelt Stan de gitaar en maken ze er een mooie versie van, klinkt heel eerlijk!
Dan gaan alle vier de talenten het podium op: onder leiding van Stan op de gitaar spelen ze ‘Another Love’ van Tom Odell. De passie spat ervan af en Francis laat haar krachtige stem goed horen.
Dan is het tijd voor Noëlle om de gitaar te pakken en samen met Stan The Script te spelen met het nummer ‘Breakeven’. Misschien wat onwennig maar dat is de charme en de logica omdat ze dit allemaal zeer kort vantevoren hebben geoefend!
Laatste duet is van Noëlle, die blijft lekker zitten, samen met Sem: ‘Ain’t No Sunshine’ wordt gespeeld en het leuke contrast is gelijk duidelijk. Het rauwe/harde van Sem en het zachte/lieflijke van Noëlle, het past! Afsluiter is weer een kwartet en namelijk het nummer ‘Rude’ van Magic!

4W3A9119k

Het is een mooie aangelegenheid voor zulke jonge talenten om zich zo te kunnen ontwikkelen! A Sky Full Of Stars werd gezegd en misschien is dat wel zo. Talenten die zich in de toekomst nog meer zullen ontwikkelen en wellicht wel kunnen gaan schijnen als een ster.
Zeker als muziekliefhebber of ontdekker kan er altijd wel iets stralends bijzitten!
Wie weet de volgende keer!

Vorig artikelHelene Fischer
Volgend artikelKerst!

1 REACTIE

  1. Leuke recensie van een ook zo leuke avond! Mooie entourage en locatie waar dit vaker gedaan kan worden: singersongwriters in een intieme setting!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in