Nou, de laatste twee weken heb ik al enorm veel geschreven over deelnemers van de Popronde van dit jaar! Dat waren bands/artiesten waarvan ik zeg: dát vind ik goed en wil meer van horen en dus schrijven!
Bij deze hele stapel hoort ook The Cavern. Ik kwam ze tegen terwijl ik aan het luisteren was naar Popronde bands.
The Cavern kwam mede aan het licht door het nummer ‘Hey You’.

The Cavern

The Cavern is een trio bestaande uit Floortje van der Kooij, bas en zang, Pepijn van der Kooij, gitaar & Jeroen van Leeuwen op drums. Deze band komt uit de hoofdstad van rockmuziek: Den Haag.
Toch is het niet de standaard rock wat je wellicht verwacht. The Cavern maakt echt een mix tussen gierende gitaren en harde drums afwisselend met hele dromerige, psychedelische tussenstukjes. Plus het feit dat er gewoon een frontvrouw is… Dat maakt het altijd een stuk interessanter! Net als bij Rhinorino overigens waar er een drumster is. Anyway, het gaat hier om The Cavern!

‘The Lighthouse’ is het meest recente nummer van de band met een energieke clip. Als je gek wordt van flitsende lichten moet je alleen maar luisteren. Maar ook dát is absoluut geen straf. Het nummer is een en al energie met duidelijke lijnen erin. Sterke coupletten en een verdomd lekker refrein. Dat blijft gewoon echt hangen. Donker, passioneel en met veel energie. Als je even vastzit op werk of school dan is dit de muziek waar je je hoofd zeker even mee kan leegmaken!

Doen wat je moet doen: SOWIESO luisteren en (eventueel) kijken!!!

Vorig artikelTyphoon – Niet Weglopen
Volgend artikelGolden Earring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in