Tja…. Het is géén ‘Diamonds’. Laat ik dat maar even voorop stellen. Maar deze band is zeker geen slechte naam. Ze brengen nu alweer hun derde single uit van het vijfde album. Daarom zeg ik ook, het is geen misselijk bandje! The Boxer Rebellion dus. Waarom zou ik dan nu deze keus hebben gemaakt? Het valt op dat dit nummer eigenlijk heel anders in elkaar steekt dan voorgaande nummers. Frontman Nathan Nicholson moet in deze track veel gebruik maken van zijn kopstem en het is ook dromerig. Het kabbelt voort zonder dat het eigenlijk saai is of wordt.

Het vijfde album trouwens! Vreemd wellicht ook omdat wij ze alleen maar kennen met de joekel van hit ‘Diamonds’. Deze band werkt toch al sinds 2003 aan hun carriere. Ze stonden destijds ook al op Glastonbury. In 2005 kwam dan eindelijk het debuutalbum uit en hebben ze ook in het voorprogramma gestaan van onder andere Editors en Lenny Kravitz. Daarna kwamen nog een aantal albums maar het vierde werd toch het grootste succes. In 2013 kwam zeker in Nederland de erkenning. Mede natuurlijk vanwege……
Nu het vijfde album en het lijkt erop dat ook deze track weer iets speciaals kan gaan doen! Daarom is het ook mijn Pick Of The Week.

Vorig artikelFlume ft. Beck – Tiny Cities
Volgend artikelSputnik 9 – Feels Good To Me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in