Ik hoor maar een paar seconden en dacht…. The Doors! En vervolgens ook Pink Floyd! Maar nee… Dit is ‘gewoon’ een Nederlandse band genaamd The Black Marble Selection!

Voor diegene die The Black Marble Selection niet kent even een kennismaking. Het is een band uit Tilburg en bestaat uit 5 vrienden die een voorliefde hebben voor 60’s rhythm & blues + garage muziek. Het zijn Erik Bus op gitaar en zang, Jimmy De Kok op gitaar en orgel, op de bas speelt Malenzie McDonald, mulitasker Thijs Bus speelt op toetsen gitaar en blues harp en we sluiten af met de drummer Tommy Van Berkel.
Uiteindelijk hebben ze ervoor gezorgd dat hun liefde voor die muziek werd omgezet naar muziek maken, het uitdragen ervan en anderen dus te laten genieten. In 2014 kwam hun eerste EP uit en nu, op 24 februari van dit jaar komt hun nieuwe album uit. ‘Garden Of Delight’ is onder andere een nummer wat op dat album getiteld ‘Greener Than The Other Side’ zal schijnen!

Zoals gezegd hoor ik heel wat toffe vergelijkingen maar uiteindelijk gaat het maar om 1 ding. De band zelf. ‘Garden Of Delight’ bezit kwaliteiten waardoor ik er eindeloos naar kan blijven luisteren. Het bezwerende, het mysterieuze, het psychedelische…. Gewoon heerlijk. Waar er wel een verandering is gekomen (de zanger is vertrokken), is het zo dat gitarist Erik Bus nu de leadvocals voor zijn rekening neemt en dat is helemaal niet vervelend.

Ik moet eerlijk zijn, ik ben erg benieuwd naar de rest van het album! Waar ze zelf ook fan van zijn, zijn lekkere fuzz invloeden dus laat alles maar lekker gieren!
De kans is dus behoorlijk groot dat jullie nog meer van deze Tilburgse band gaan terug zien/horen op CamielMusic.
ENJOY!

Vorig artikelJamiroquai – Automaton
Volgend artikelImagine Dragons – Believer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in