Wat een band!

Zonder twijfel is het laatste album van The Black Angels jaarlijst waardig materiaal. ‘Death Song’ werd tijdens Record Store Day gereleased en dat gaf een hoop bombarie. Niet alleen vanwege de limited vinyl editie, glow in the dark uitvoering, maar ook juist vanwege de muziek!
Het is een vijftal komende uit Austin, Texas. Het zijn allemaal alleskunners. Even een voorstel ronde: Alex Maas is zanger / bassist / gitarist / keyboard, Jake Garcia is gitarist / bassist, Christian Bland is gitarist / bassist / backings, Kyle Hunt is toetsenist / percussie / bassist en last but not least is Stephanie Bailey, drumster / percussie.
Sinds 2004 bestaan ze en twee jaar later brachten ze hun eerste album uit getiteld ‘Passover’. Dat was nog geen succes maar hun 3e bleek wel al meer in de smaak te vallen.

Toch lijkt het dat hun laatste wapenfeit het beste is. ‘Death Song’ doet het in zeer veel landen enorm goed en heeft ook alleen maar kwalitatieve tracks op staan. Zeker in hun eerste single ‘Currency’ zit alles!
Maar het gaat nu om ‘I’d Kill For Her’, ook een heel sterke track. Ondanks dat het gewoonweg hard is, veel unieke geluiden heeft is het ook wel weer heel toegankelijk. Het heeft een baslijntje wat erg prettig is, de gitaar riff is heel sterk en de zang is ook duidelijk en sterk. Maar wat maakt het dan toch anders? Het heeft een duidelijk The Black Angels sausje waar niemand anders aan komt. De psychedelica meets garage sound spat ervan af en komt heerlijk bij mijn oren naar binnen!

Tijd voor deze topper!

Vorig artikelKYLE ft. Lil Yachty – iSpy
Volgend artikelArcane Roots – Off The Floor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in