Terug aan het front!

We kennen The Astroid Galaxy Tour nog wel?! Dit is een duo bestaande uit Lars Iversen en Mette Lindberg. Respectievelijk producer/songwriter en zangeres. Ze hebben elkaar ontmoet in de muziekscene van Kopenhagen. Dit was allemaal in 2007. Het duurde daarna ‘maar’ 2 jaar voordat ze een hit te pakken hadden waarmee ze ook wereldwijd bekend werden: ‘The Golden Age’. Deze stond net als ‘Around The Bend’ op hun debuutalbum ‘Fruit’. Qua sound was het misschien ook wel iets nieuws. Dansbaar, beetje ouderwets, elektronische samples en natuurlijk de stem van Mette. Plus de uitstraling van haar 😉
Dan kwam in 2012 de langverwachte en altijd moeilijke opvolger. ‘A Psychedelic Demonstration of Power’ deed het beter dan verwacht en bracht ‘Heart Attack’ en ‘Major’ naar voren. Maar daarna werd het stilletjes… In 2014 kwam er nog wel iets uit maar hiermee scoorden ze geen noemenswaardige hit. Maar nu….!

Het is nu tijd voor nieuwe muziek en ook wel een kleine verandering van sound voor The Astroid Galaxy Tour. Lars & Mette zullen toch wel even hebben nagedacht na hun laatste album en bedacht hebben: wat doen we nu? Om maar meteen te zeggen: het tempo wordt iets langzamer. Tóch blijft het echt helemaal hun eigen herkenbare sound. Dit komt uiteraard door de klanken van Mette. Het nummer gaat in ieder geval erover dat emoties als tegenslag, verdriet en eenzaamheid en herinneren eraan dat, zelfs als je je het meest verloren voelt en je op wilt geven, er nog altijd hoop is. De beat is in ieder geval goed aanwezig en deze flow blijft wel lekker hangen. Wie weet kunnen ze nu wel weer helemaal terug komen aan het front en niet doelloos zweven in de ruimte!

Ready? GO!

Vorig artikelBALTIMORE – Feel The Night
Volgend artikelPEER – You Can Count On Me To Let You Down

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in