Tof om deze gewoon op Facebook tegen te komen! Want ook daar komen soms leuke nummers voorbij. Voorbeeld: CamielMusic 😉

Maar The Amazons dus! Had er oprecht nog nooit van gehoord en dat is toch wel een beetje opmerkelijk. Dit is wel muziek waar ik heel graag naar luister dus zoiets zou ik normaliter wel makkelijk ontdekken.
Het is een kwartet komende uit Reading, Groot-Brittannië. Ze tekenden bij Fiction Records in 2015 en toen hebben ze ook hun EP uitgebracht getiteld ‘Don’t You Wanna’.
Ondanks die EP is het in hun eigen land is het begonnen met een klein hitje ‘Junk Food Forever‘ maar daarna ging het goed los. Ze werden omarmd en men wilde meer en meer horen.
Wat natuurlijk een grote rol heeft gespeeld is dat ze in het voorprogramma hebben gespeeld van The Kooks in Duitsland. Maar ze duiken ook niet weg van de sound van Foo Fighters of Kings Of Leon.

The Amazons duiken 2017 in met een uitverkochte headlinetour onder de gordel en een debuutalbum gepland voor de lente. Voor het album werken ze samen met producer Catherine Marks (Foals, The Vaccines, Wolf Alice).
Maar nu eerst deze knaller. Gewoon flink gitaarwerk, heerlijke drums en natuurlijk ook de stem van frontman Matt Thomson! Het is heerlijke bombastische rock wat eigenlijk van de eerste paar secondes je bij de lurven grijpt en niet los laat. Ook het refrein is gewoon super slim. Hard maar catchy.

Gewoon no nonsense, gewoon echt rock.

Vorig artikelOddisee – Things
Volgend artikeltraumahelikopter – Another Year

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in