Good to have back!

De vier boys van The Academic hebben het even rustig aan gedaan waar ik dacht dat ze keihard zouden doorpakken. Nadat ze vorig jaar op Lowlands en Pukkelpop hebben gestaan en ook een EP hadden gedropt met de titel ‘Northern Boy’ zijn ze juist even rustig aan gaan doen. De vier Ierse schoolvrienden Craig, Dean en de broers Matt en Stephen maken echt herkenbare maar heerlijke indierock. Het is catchy maar verfrissend. Dat hebben ze geweten want dus na hun stilte gingen ze als support mee met The Kooks en ondertussen is bekend dat hun debuutalbum op 12 januari 2018 zal verschijnen met de titel ‘Tales From The Backseat’.

‘Why Can’t We Be Friends?’ is een typische The Academic track en dat is maar goed ook. Lekker gitaargeluid van Metthew Murtagh en de stem van Graig Fitzgerald is wel perfect voor deze band. Met zo’n lekkere ritme sectie is het niet moeilijk om even herkenbaar te zijn. Hun ‘Mixtape 2003’ was al een verrijking voor het oor en dit nummer is dat net zo.
Maar nu komt altijd het moeilijk gedeelte: hoe zal dit zijn op een volledig album? Het is goed, dat zeer zeker, maar ik hoop dat er qua sound ook zeer zeker wel een verrassing in zit. Dat zou iedereen goed doen en de vier boys zelf ook. Afwachten!

Voor nu wel een hele fijne track.

Vorig artikelEmil Landman – Falling
Volgend artikelAWOLNATION – Passion

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in