Niet in een hokje te stoppen

Machtig. Dat is mijn eerste gedachtegang. Nieuwe muziek van de Limburgse band Thalamus! Daar ben ik blij mee en denk velen met mij. Deze band uit Horst is wel redelijk uniek te noemen. Even wat genres wat mij te binnen schieten: dreampop, triphop, experimental indie, elektronica. Hele mond vol maar die hele mond wordt ook gevuld met een sound waar je U tegen zegt. Nu hebben ze pas geleden een 7″ single uitgebracht bij de Singles Only Club vanuit Poppodium Grenswerk in Venlo. Deze single hebben ze opgenomen op een prachtige unieke locatie: Kytopia. Dé broedplaats voor talentvolle creatievelingen. Kytopia zit overigens in Tivoli Oudegracht, vroeger een geniale plek voor grandioze concerten.

Het is een hele trip. Zoals gezegd, zoveel invloeden waardoor je het absoluut niet in een hokje kunt stoppen. Het begint met een simpele snaredrum om daarna meteen te worden overvallen met de heerlijke dromerige stem van Lotte Spreeuwenberg. Natuurlijk komt er meer en meer symfonie in waardoor je in een bepaalde trance geraakt. Rustig aan komt er meer en meer op gang, de toetsen zijn meer aanwezig en de bas voelt zwaarder aan om na 3 minuten ook wat meer power erbij te gooien.
Ondanks dat de track een dikke vier minuten duurt, lijkt het allemaal ook weer zo voorbij. Dat komt puur door de sound die je meeneemt naar een andere plek, een hele fijn plek. Wat een machtig goede band, wat een talenten. Laat maar gaan, veel spelen en nog meer ontwikkelen!

Écht een Must Listen.

Vorig artikelJack White – Over and Over and Over
Volgend artikelTom Tukker – Head Up High

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in