Steeds vaker zie ik deze naam voorbij komen en dan word ik toch nieuwsgierig. Het is een Nederlandse band uit Nijmegen dus ik verbaasde mijzelf dat ik deze groep niet kende. Maargoed, beter iets te laat dan helemaal niet zeggen we dan maar!

Het gaat om Thaïti en dan bedoelen we zoals al duidelijk is niet het eiland Tahiti. Daar zullen de meeste mensen waarschijnlijk ook aan denken. Zullen we afspreken dat we dat nu niet meer doen?!
Thaïti is een zevenkoppige groep bestaande uit twee dames en vijf heren: Simone van Erp, Florieke Vos, Jamil Molenaar, Luuk Gerards, Thomas Lazeroms, Sam Cuppen en Randy de Vaan.
Qua stijl is het heel divers maar wel wat heel lekker in de oren klinkt. Denk aan wereldse muziek met vleugjes jaren 80 maar ook R&B en ik proef wat funk.

Logisch ook want er wordt gewerkt met synthesizers en wat percussie dus dat groovende gevoel is snel een feit.

Als je luistert naar hun single ‘Habana’ kan je bovenstaande termen meteen inkoppen. Het klopt. Een rustiger begin waar je merkt dat er een hele fijne opbouw gaande is. Tempo gaat omhoog, toffe samenzang en een heel catchy gitaargeluid erbij. Dan dat groovy en in hersenen kruipende refrein.
Ik zei al: Het klopt en dan dat is echt zo. Ook de afwisseling in de zanglijnen is opvallend, energiek en verfrissend.
Zonder twijfel een hele fijne ontdekking al zeg ik het zelf en denk dat er veel mensen dit uiteindelijk zullen zeggen!

Aanrader.

Vorig artikelThe Last Shadow Puppets – This Is Your Life
Volgend artikelElbow – Magnificent (She Says)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in