Lekker verfrissend

In november van vorig jaar hebben de boys van Ten Years Today een track uitgebracht die wel lekker bleef hangen, ‘Praise The Shit’ was een knaller. De drie, zanger/gitarist Floris van Luijtelaar, drummer Mathijs Louwsma en bassist Simon Bleeker hebben een hele fijne, sterke rocksound met een punk sausje. Ondertussen zijn we alweer bijna een half jaar verder en staan ze er weer anders voor. Nieuwe track, de wil om veel te touren door in te schrijven voor de Popronde (afwachten of ze de definitieve selectie halen!) en op CamielMusic ‘gewoon’ nu een Pick Of The Week scoren!

Het gaat om hun nieuwste wapenfeit ‘Do Ya’. Het begint met een fijn gitaardeuntje wat goed aanstekelijk werkt. Aanstekelijk en het ritme zit goed! Catchy kun je het zeer zeker noemen ondanks het feit dat het gewoon lekker knalt! Zelfs richting het refrein wordt er even goed versneld wat de track weldegelijk versterkt. Het 2e couplet valt dan helemaal op doordat Floris eigenlijk niet meer te verstaan is, alles klinkt als een bubbel. Verfrissend zei ik als 1e, dat is het ook. Ieder couplet is anders van elkaar en daardoor blijf je ook heel erg aandachtig luisteren.
Muzikaal zit het lekker in elkaar met goed gitaar werk, ritmisch sterk op de bas en uiteraard het knallen van de drums. Het werkt heel goed en ik vind deze eigenlijk ook beter als de voorganger, puur vanwege het verrassende element. Het steeds veranderen, het enthousiasme en de algehele sound. Petje af!

Maandag, we gaan het overleven!

Vorig artikelOrange Skyline – Out Of The Blue
Volgend artikelMexican Surf – Stuck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in