temples

Dit maakt mij wel blij hoor…
Want de Temples zijn terug! Maar dan wel allemaal iets psychedelischer dan dat we gewend zijn!

Twee jaar geleden hebben ze destijds op het perfecte moment hun plaat uitgebracht. Om eerlijk te zijn, in eerste instantie kende ik alleen Tame Impala en ook ons eigen PAUW. Omdat die muziek mij toch wel heel erg deed bekoren ga je altijd op zoek naar meer. Dan is het een kleine stap naar de Britse band Temples.
Natuurlijk heeft Tame Impala gezorgd voor de boost into de dromerige, psychedelische rock maar andere bands konden maar mooi mee in hun kielzog. Denk aan ‘Keep In The Dark’ en ook ‘Sheltor Song’ van de Temples waar die typische sound gewoon perfect past.
Nu zijn ze terug en hebben wel gesleuteld aan hun geluid maar zijn toch dicht bij hun roots gebleven. Waar het in eerste instantie wellicht wat meer gitaarwerk was is dit veranderd naar meer keys. Ook hebben ze de zang, van James Bragshaw, toch wel een stukje hoger gepakt. Het klinkt goed en is onmiddellijk vertrouwd.

Als je luistert naar ‘Certainty’ is hun eigen gedachte en wil er goed uitgekomen. De inspiratie kwam namelijk van oude Disney films. Het hamonieuze maar met een duistere twist. Ook hoor ik op de achtergrond Pipi Langkous maar dat terzijde.
Deze track past gewoon goed erbij en nu dat de herfst duidelijk begonnen is, kan ik met veel plezier luisteren naar de nieuwe van de Temples. Helaas kan ik nog niet melden wanneer hun tweede album zal uitkomen evenmin als ik een titel zou kunnen noemen…

Gelukkig hebben we de muziek!

Vorig artikelKid Cudi & Pharrell – Surfin’
Volgend artikelTwo Door Cinema Club – Gameshow

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in