Mark Hollis

Tja, het is nu eenmaal die periode waarin nieuwe sterren komen maar ook zeker sterren weer gaan. De een wat eerder dan de ander. Het kwam gisteren sijpelend binnen: Mark Hollis van Talk Talk is overleden. Mark is maar 64 jaar geworden. Waar hij aan is overleden is (nog) niet bekend. Dus we gaan Mark en dus Talk Talk nog maar eens goed in het zonnetje zetten want het is echt wel een fantastische band!

Talk Talk was een Britse band die in 1981 ontstaan is en bestond destijds uit (uiteraard) Mark Hollis als zanger, Paul Webb als bassist, Lee Harris op de drums en Simon Brenner als toetsenist. Nadat het eerste album in ’82 werd uitgebracht, stapte Brenner uit de band. Toch bleef de band & sound bestaan. Het opvolgende album werd het grootste succes: grote hits en de absolute doorbraak! Uiteraard kennen we ‘It’s My Life’ en de track die ik in het zonnetje zet ‘Such A Shame’.
In 1991 ging de band uit elkaar nadat er twee album werd uitgebracht die niet het succes brachten wat men ervan had verwacht! Maar Mark gaf niet op, hij kwam in 1998 met een solo album. Helaas werd het ook niet meteen het een succes zoals hij wilde en stopte hij ook met muziek maken. Toch waren er geruchten dat hij nog met nieuw werk zou komen in de toekomst! Dat zullen we helaas niet meer gaan horen.

Vorig artikelNavarone – Perfect Design
Volgend artikelFoals – Sunday

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in