Sven Hammond 2 (Mobile)

Sven Figee is een fenomeen. Een fenomeen op de hammond. Vandaar (logisch) de naam Sven Hammond.
Een paar maanden geleden is het album IV uitgekomen, een album waar de variëteit vooral opvalt. Het was niet voor niets in eerste instantie ook: Sven Hammond Soul.
Die soul zit er 100% nog in maar er is een mix gekomen in soul, jazz, pop & rock. Daarbij was er eerder een afwisseling van zangers, nu is het één: Ivan Peroti. Deze man heeft een stem van heb ik jou daar en bezorgt met zijn geluid vele mensen kippenvel!
In april ben ik in De Nieuwe Nor geweest om dit allemaal te bewonderen, het werd een avond waar je vanaf moment één geniet en niet kan stoppen met bewegen of grooven, top!

Diamond Drink is een nummer op dat laatste album en is pure klasse, pure soul met een vleugje pop. Het is zwoel maar tegelijk ook weer heel catchy. Als je het hoort op de radio zijn je oren onmiddellijk gespitst! De muzikale aspecten zijn sterk zoals het hele strakke baslijntje of de drums. Natuurlijk is Sven altijd herkenbaar op zijn hammond! Zoals genoemd, Ivan, laat hier horen van alle markten thuis te zijn. Van heel laag naar heel hoog, het klinkt allemaal zooooo gemakkelijk!

Radio 2 draait dit nummer geregeld en dat is ook volledig terecht. Enjoy het op deze donderdag!

Vorig artikelDe Staat – Peptalk
Volgend artikelDeWolff – Sugar Moon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in