Om nog maar eens een Classic erin te gooien!

Stiekem is mijn hoofd al een beetje bezig met de TOP2000 op radio 2. Het is altijd een spektakel en je hoort toch altijd nummers waarvan je denkt: verhip! Dat ik die vergeten ben of misschien dat je een nummer niet kent en toch helemaal geweldig vindt.
Maargoed, dat is niet aan de orde voor dit nummer. Voor deze band. Het is namelijk Supertramp van wie Roger Hodgson uiteindelijk toch de belangrijkste pion was.
Supertramp is een Britse symfonische rock groep en zijn begonnen in 1969. Om maar meteen te zeggen dat de eerste twee platen niet succesvol waren. Van de oorspronkelijke band bleven alleen Roger Hodgson en oprichter Rick Davies over. Er moesten natuurlijk verse krachten bij en in 1973 kwam dan het echte Supertramp geluid. ‘Crime of the Century’ kwam uit en daarop stond oa dus ‘School’ maar ook ‘Dreamer’. Om maar even verder aan te vullen… Andere grote hits van deze band zijn: ‘Give A Little Bit’, ‘It’s Raining Again’, ‘Fool’s Overture’ & ‘The Logical Song’.
Kans is groot dat menig persoon nu even zich achter de oren moet krabben maar als je het hoort zeg je geheid OHJA.

In 1983 stapte Roger Hodgson op en dat betekende ook wel dat Supertramp niet meer heel succesvol zou worden… Dat was te merken aan de later geproduceerde nummers en de verkoopcijfers. De reden was naar het schijnt dat Roger meer tijd aan zijn familie wilde geven en zich ook richten op een solo carrière.

Maargoed… Over de geschillen wil ik het allemaal niet hebben. Hier is een live opname van Roger Hodgson in Sao Paolo (oktober 2014).

Vorig artikelMansionair – Easier
Volgend artikelAKA Block – Liquid Mirrors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in