Sunday Zombies & The Brain… Eigenlijk een naam voor keiharde metal maar het blijft bescheiden kan ik jullie al gerust stellen. Zelf stellen ze dat het genre rock is, wat ik ervan vind vertel ik later.
Deze gasten heb ik gezien op de Popronde in Sittard. Ik had vantevoren al geluisterd naar wat voor een muziek het zou zijn en moet zeggen, ik was erg nieuwsgierig geworden ernaar! Tijdens het optreden hebben ze me daadwerkelijk overtuigd en zodoende ook hun CD gekocht. Ik ben altijd van mening dat je pas beginnende bands moet steunen en zeker als het in je straatje past, zo ook Sunday Zombies & The Brain.

Na de show nog even met hun gebabbeld en zelf zeiden ze dat ik een week eerder had moeten komen kijken, dat het toen beter was.. Anyway, nu ben ik nieuwsgierig geworden naar een volgend optreden, schrijf me maar alvast op de lijst!

Sunday Zombies (6.1) (Mobile)

Terug naar waarvoor ik dit bericht bedoeld heb: CD recensie! Alleen al het hoesje is heel erg tof, zeer kleurrijk en het trekt je aandacht net zoals de bandnaam zelf. Nu echt naar de muziek!
Zes nummers die in totaal zo’n 33 minuten duren, dát vind ik ten eerste al fantastisch! Dan moet alles nog beginnen 🙂
‘Western’ is toepasselijk, het begint kabbelend, countryachtig. Later merk je al meteen de energie die in de hele band zit: het knalt en scheurt aan alle kanten en zanger Jules Fransman laat meteen zijn vocale kwaliteiten horen.
Dan komen we gelijk bij mijn favoriete track: ‘Grubbeforce’. Mannen: bedankt! Ik heb dat deuntje echt megalang in mijn hoofd als ik de CD geluisterd heb, heerlijk! Hier komt ook naast de ‘normale’ instrumenten ook een mondharmonica het strijdtoneel in: dit is echt een blues gedeelte gezamenlijk met een solo van de toetsenist. Wat daarbij ook een leuk effect geeft is het twee keer instarten van de begin melodie.
Nummer drie heeft weer nét iets extra’s erbij: reggae sound. Oké, dat zit ook al in andere nummers maar nu is het duidelijk. Prachtig hoe dat ook te combineren valt met keihard rocken. ‘Sugarcouting’ is in ieder geval niet té zoet!
‘Instinct’ geeft me weer andere gedachte: Jules begint krachtig aan het nummer en in het refrein komt er opeens een heel apart geluid. Goddank weet ik wat het is!!! Niels Stelder gaat los op een olievat. Daarna een extra schreeuw van Jules en alles klopt. LUISTEREN!
‘Pig du Soleil’ begint heel groovy, lekker ritme van de toetsen en conga’s en daarna gitaar erbij. Na bijna anderhalve minuut wat extra power en zang. Een heerlijke gitaarsolo van Bart Lommen in het midden van het nummer en terug naar dat groovy ritme. Alles klinkt heel fijn.
Helaas al aangekomen bij de afsluiter: ‘Flowers In The Sky’. We gaan weer lekker terug naar het country geluid en in gedachte zie je iedereen vrolijk mee hupsen bij dit nummer. Dan komt weer een fijn muzikaal intermezzo en hup weer door. Uiteindelijk een heel fijn einde waar alle kwaliteiten van de gehele band weer worden tentoongesteld: super.

Sunday Zombies (11)-001 (Mobile)

Concluderend: Absent Minded is een CD welke enorm divers is. Je hoort alles erop en dat maakt dit allemaal ook verdomde goed.
Ik zou ook terug komen in wat voor een genre ik dit zou schalen… Dat is het leuke: het is lekker veel en steengoed.
Zelf noemen ze het zogezegd rock. Ik doe er sowieso psychedelisch bij… Stukje blues, machtig…! Daarbij sowieso country (de deuntjes, ritmes)… Daar een fijn reggae sausje bovenop… Zo zie je maar: muziek moet NIET in een hoekje gestopt worden, het is een mix van vele verschillende genre die door Sunday Zombies heerlijk gecombineerd worden.
Zoals ik ook al met de mannen heb afgesproken, als er iets nieuws komt, zal ik het luisteren en sowieso recenseren. Kijk er nu al naar uit! Ga zo door mannen.

Vorig artikelThe Sensational Second Cousins – Cruel Baby
Volgend artikelPopronde 2014, Sittard.

1 REACTIE

  1. Heb Suday Zombies and the Brain gezien in Rotterdam (popronde).. Geniaal!! De cd had ik al een tijdje en was daar zeker al van onder de indruk maar live doet er toch wel een flinke schep bovenop!!!
    Inderdaad de mix tussen div muziekstijlen , de energie op het podium en de fun die ze uitstralen….. Helemaal super.
    Moet je echt zien….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in