Ik vind het heel erg leuk om een een mailtje te krijgen en dat daar een enthousiaste tekst bij zit om de muziek te promoten. Echter…. Is de muziek dan wel goed? Leuk? Misschien is dat wel zo maar pakt het mij niet… Ik heb de regel; ik schrijf over muziek als ik het tof vind want wie ben ik om iets af te kraken? Dat zou zeer onzinnig zijn aangezien mensen hun ziel en zaligheid erin hebben gestopt en dan ga ik negatief doen. Niet terecht.
MAAR! Ik kreeg een bericht van Ivo Schot van de band SUiT. Een (nog) onbekende naam maar ik hoop, denk, vermoed dat dit viertal zich wel heel erg goed kan gaan ontwikkelen. Let maar op!

SUiT dus. Een band met leden afkomstig uit Nederland en Duitsland waardoor er al een internationale connectie ligt. Het zijn Lex Brown op zang en gitaar, Rutger Martens op gitaar, Ivo Schot op basgitaar en Stefal Wandel op de drums.
Ondertussen werkt deze band al vier jaar achter de schermen om ervoor te zorgen dat ze een gooi kunnen doen naar muzikale bekendheid! In de herfst van 2016 hebben ze al een live video eruit gegooid in samenwerking met 27tapes. Maar nu zijn ze hier met een nummer welke ze hebben opgenomen in Moon Studio.
Hoe ze zelf het nummer omschrijven?
‘1q84 toont een dystopische plek waar de grens tussen fictie en realiteit vervaagd. Stemmen in je hoofd, schermen in eindeloze herhaling en ogen die je overal volgen. Wie kijkt naar wie? In hoeverre we vandaag de dag al in deze wereld zijn beland mag de kijker zelf bepalen.’
Hoe ik het nummer omschrijf?
Zonder dat ik maar iets van een omschrijving had gelezen kreeg ik het gevoel dat er echt een verhaal werd verteld. De urgentie om muziek te maken voel je. Het heeft een lekkere rock klank met blues erin. Daarbij is het refrein verdomde catchy en proef je een pop geluid met wat fuzzrock, misschien een aparte combi maar het werkt! Om eerlijk te zijn is het ook echt een nummer wat je niet kan negeren. Het valt op, grijpt je bij je lurven en geeft je pas rust als het na 4:04 minuut is afgelopen! Daarbij vind ik frontman Lex een entertainer, ook al is dit maar een clip. Ik denk dat het een belevenis is om het live te checken.

Genoeg verteld erover. Tijd voor de muziek. Nieuwe muziek! Enjoy!

Vorig artikelLUWTEN – Go Honey
Volgend artikelCUT_ – Tune In Tune Out

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in