Gaat nog groter worden!

Soms trek je eerst je wenkbrauwen op om vervolgens (een hele poos later) toch te denken: het is wel te gek hoor. Dát had ik absoluut met deze artiest: Stormzy. Toen ik het voor het eerst hoorde snapte ik er helemaal niks van en vond ik het verschrikkelijk. Grime. Ik had geen idee wat het was, wat ik ermee moest en waarom anderen het vet vonden. Maar deze Brit bleef onvermoeid doorgaan en had ook overigens binnen no time genoeg fans! Niet voor niets stond ie afgelopen editie van Glastonbury als afsluiter op mainstage! Toch draaide ie qua sound ook wel een klein beetje bij en toen kwam het ook meer en meer binnen. Het is hiphop maar dan nét wat anders, iets extra’s, iets nieuws.

Misschien vraag je je nog af wat grime nu is. Eigenlijk is legende Dizzee Rascal ermee begonnen en is het daarna even stil geweest. Een mix van hiphop, UK garage & jungle. Het voelt soms vrij agressief en muzikaal zit het overigens ook steeds wel helemaal top in elkaar! ‘Sounds Of The Skeng’ heeft toch weer iets nieuws en dat is juist hetgeen waar Stormzy ook zo goed in is. Zichzelf steeds weer uitdagen en opnieuw dingen laten horen wat het allemaal zo goed en interessant maakt. Deze track heeft bijvoorbeeld een saxofoon sound erin, wie had dat verwacht in een sound zoals deze? Verder is het natuurlijk weer rete strak en uitdagend.
Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr. oftewel Stormzy zal wel op héél veel festivals komen te staan in de toekomst en ook echt overal!

Think outside the box!

Vorig artikelTamino – Crocodile
Volgend artikelJudy Blank – Oh Honey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in