In de beginfase van CamielMusic had ik wel vaker een ‘Top 5’ van een bepaald onderwerp. Deze is helaas een beetje uit het oog verloren maar gelukkig zijn er soms geniale invloeden vanuit mijzelf.
Dus kwam ik met het plan om een ‘Top 5’ te maken over nummers waar een stad in de titel zit. Maar omdat dat natuurlijk er ENORM veel zijn wilde ik het inkaderen en natuurlijk mezelf moeilijker maken.
Het is namelijk de bedoeling geweest dat er alléén maar de stad genoemd wordt en niet een extra woord of eventueel zinnetje erbij. Om meteen een foutief voorbeeld te geven: ‘Streets Of Philadelphia’ van Bruce Springsteen.
Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden dan mijn genoemde ‘Top 5’ dus ik ben benieuwd wat er meer voorbij zal komen!

 • Snow Patrol – New York.
  Deze vanuit oorsprong Noord-Ierse band is bekend geworden door de prachtige nummers zoals ‘Run’, ‘Chasing Cars’ en ‘Shut Your Eyes’ maar er zijn veel meer nummers gemaakt die net zo goed zijn. Maar het is nu toch al heel lang stil rondom de band van Gary Lightbody. Persoonlijk vind ik dat wel jammer.. Maargoed, we moeten het doen met andere nummers zoals deze: ‘New York’. Het nummer gaat over gemiste mogelijkheden en is gebaseerd op een persoonlijke ervaring van mister Lightbody himself.

 • Will Smith – Miami.
  Wie zegt de naam Will Smith nou niets? Deze man is bekend geworden door zijn geniale rol in ‘The Fresh Prince Of Bel-Air’ en vanuit daar is het balletje gaan rollen. Samen met DJ Jazzy Jeff maakte hij furore in zijn beginperiode als rapper maar later ging op eigen benen verder. In 1997 was dit om precies te zijn met ‘Men In Black’ van de gelijknamige film. Ook Gettin’ Jiggy Wit It’, ‘Wild Wild West’ en ‘Switch’ mogen genoemd worden. Maar het draait nu om de steden en dan hebben we natuurlijk het over ‘Miami’.

 • Freddie Mercury – Barcelona.
  Natuurlijk is Freddie Mercury bekend van Queen. Dat hoeven we werkelijk niemand te vertellen (Voorbeelden.. ‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Will Rock You’ & ‘Don’t Stop Me Know’. Maar hij heeft ook iets buiten Queen om gemaakt. Samen met operazangeres Montserrat Caballé is ‘Barcelona’ ontstaan. Dit nummer is in 1988 uitgekomen en geschreven door Mercury. Het was gemaakt voor de Olympische Zomerspelen van 1992 in… Juist, Barcelona. Wat een prachtige samenwerking!

 • Editors – Munich.
  Misschien vreemd om te zeggen maar ‘Munich’ was het eerste nummer waar ik aan dacht toen ik deze rubriek begon. Editors is gewoon echt een favoriete band dus vandaar. Deze track staat op het eerste album. ‘The Backroom’. Andere steengoede tracks zijn ‘Papillon’, ‘A Ton Of Love’ en ‘Smokers Outside The Hospital Doors’. Het is ondertussen een echte grote band geworden en maar goed ook! Deze Britten verdienen het enorm. Maargoed, het draait nu om de track ‘Munich’.

 • Ultravox – Vienna.
  Misschien een verrassing, misschien niet. Aangezien bekend is dat ik een muziekliefhebber ben, komen er heel veel verschillende bands voor in mijn muzikale brein. Mede door de TOP2000 ken ik Ultravox en het nummer ‘Vienna’ herken ik zodoende ook binnen no time. De inspiratie van dit nummer komt oa uit een film uit 1948, ‘The Trird Man’ maar het nummer stamt uit 1981. Het is anders en daarom ook deze Britse new wave band op een leuke vijfde plek in de ‘Steden Top 5’.

https://www.youtube.com/watch?v=3DuCIGvsbMA

Vorig artikelMoon Tapes – Back In Love
Volgend artikelPopronde Throwback: David Benjamin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in