Perfect!

Er is denkelijk voor deze geen betere muziek dan lounge muziek. Lounge muziek waar een enorm fijne groove in zit en je bij kan wegdromen. Oké, misschien is het iets té heet om pontificaal in de zon op het terras te gaan zitten maar doe maar alsof.
Het gaat in ieder geval om St Germain. St Germain is eigenlijk Ludovic Navarre. Je proeft in zijn muziek de verschillende stijlen voorbij komen; jazz, deep house en ook muzikale solo’s die eruit springen. Zijn oorsprong is daadwerkelijk deep house. Daarmee kwam hij in 1991 bij een label en twee jaar later was het begin daar voor St Germain. Pas in 2000 kwam hij écht in beeld bij de grote mensen massa. Toen kwam het album ‘Tourist’ uit en deze kreeg ook zeer veel aandacht in de Verenigde Staten. Ook in die tijd was lounge muziek opkomend.
Wat wel nog leuk is om te melden, is dat dit album zelfs is uitgebracht bij het label ‘Blue Note’. Hét jazz-label.

Op dat album ‘Tourist’ staat nu mijn track: ‘Rose Rouge’. Een zeven minuten lang durend nummer wat bol staat van de heerlijke sound. Met daarbij ook zoals al gezegd menig muzikale solo’s. De saxofoon en trompet hoor je geregeld voorbij komen en stellen geen seconde teleur. Er komen ook samples in voor zoals bij meerdere nummers van Ludovic. In deze track zit er ‘Woman Of The Ghetto’ in van Marlena Shaw maar ook een drumloop zit erin, deze is van Dave Brubeck met het nummer ‘Take Five’.

Het is tijd. Tijd om te loungen. Pak een verfrissend drankje erbij en geniet!!

https://www.youtube.com/watch?v=yRpKKBmeqV4

Vorig artikelThe Ten Bells – Hear Ye!
Volgend artikelThe Technicolors – Congratulations, You’re A Doll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in