Heerlijk weer. Ik genoot iedere keer weer als er iets uitkwam maar dan wist ik het ook. Nu was het echter een verrassing!
Het is zoals te zien is Sputnik 9. Ik heb er al heel vaak over geschreven en dat was ook omdat het helemaal te gek vond. Het project van Lars Spijkervet is ook al meerdere keren uitgelegd maar omdat het zo tof is, nog een laatste keer. Elke maand, 9 keer om precies te zijn, had Lars Spijkervet collega muzikanten uitgenodigd om binnen 24u een nummer te maken. Uiteindelijk werden er meestal twee nummers gemaakt zelfs.

Als ik eerlijk ben waren er echt enkele toppertjes bij zoals ‘Dans In Een Plas’, ‘Feels Good To Me’ en ook ‘The Phantom’. Over die laatste wil ik doorgaan. Die is destijds gemaakt met het viertal Rocco Ostermann van Donnerwetter op gitaar en zang, Vedran Mircetic van De Staat speelt gitaar, Paul Snoeren van inlakech speelt de basgitaar en natuurlijk Lars op de drums.
‘The Phantom’ vind ik zoals gezegd echt een topper en heb ik echt meermaals gespeeld. Over deze tweede track van dit viertal is meer te vertellen! ‘Kiss My Apocalypse’ gaat over Donald Trump. Toevalligerwijs heeft Rocce Ostermann met zijn Donnerwetter al een nummer over deze vreemde snuiter uitgebracht, Trumpoline.
Hij heeft er ook nog een bijpassende tekst bij gedaan:
The Donald
Zijn ouders hadden ‘m mijns inziens beter én treffender Dagobert kunnen noemen, maar ja, met zo’n achternaam die ‘troef’ betekent, hou je alleen al je arme hartje vast, want je weet nooit wat die pedante riool-casanova nu weer uit zijn diabolische plannenpannetje tovert. Ik heb een beetje het gevoel dat we aan het begin staan van een soort van James Bond film die nu eens wél echt slecht zou kunnen aflopen. Ik mag hopen dat de laatste troefkaart die Trump uit zijn mouw schudt slechts de joker zal zijn zodat hij met een ‘dead man’s hand’ van de wereld-pokertafel zal worden verwijderd. Het zijn verontrustende tijden want ik vermoed namelijk dat het alternatief ‘Hellary’ Clinton, mits gekozen, haar Air Force One net zo rapide zal vervangen door een bezemsteel van het huis Slytherine. The Donald gebruikt vanzelfsprekend zijn eigen vliegtuig. Het is de armoedige keuze tussen een brokkenpiloot of een jokkebrokkenpiloot.

Plus nu ook nog een highlight: er is zelfs een clip gemaakt. Dus het is een fijn begin van de week, een heerlijke maandag en mooi om nog een Sputnik 9 in het zonnetje te zetten!

 

Vorig artikelKungs ft. Jamie N Commons – Don’t You Know
Volgend artikelCanshaker Pi – JALS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in