Profiel februari Sputnik 9

Verrassingen krijgen is altijd prettig. Zeker als het gaat op muzikaal gebied. Natuurlijk is het onmogelijk om overal op de hoogte van te zijn des te fijner als je dan hulp krijgt! Dat was het geval bij dit pareltje en dan heb ik het niet in eerste instantie over het nummer maar meer over het geheel ernaast: Sputnik 9.

Wat bedoel je Camiel? Sputnik 9 is een project van Lars Spijkervet en je kunt hem eventueel kennen van Automatic Sam. Hij wil in samenwerking met veel muzikale collega’s elke maand een single uitbrengen met een live video erbij.

Afgelopen maand, januari, is Lars begonnen en dit eindigt in september. Vandaar die 9, er zijn namelijk 9 sessies met iedere keer andere muzikanten. Er worden alleen niet 9 nummers geschreven, neen. De bedoeling is om met elke groep muzikanten in twee dagen twee nummers te schrijven. Daarvan wordt elke maand één uitgebracht, met live-video, op Youtube en Souncloud. De andere song, Spijkervet noemt het de ‘B-kant’, is exclusief op Sputnik 9’s website te beluisteren waar van het gehele project een soort logboek gemaakt is met verschillend extra materiaal. Aan het einde van het project komt er een verzamelalbum waar alle songs op staan, alleen verder uitgewerkt dan de live-versie. Dit album komt zowel digitaal als (heel fijn) op vinyl uit.

Er is een hele rits namen bekend maar ik zal ze (nog) niet gaan noemen. Elke maand zal ook ik een stuk over de nieuwe single schrijven en dan komt iedereen erachter wie de artiesten zijn die met Lars gewerkt hebben.
We beginnen met ‘Log Entry 2’: februari! Deze maand heeft Lars gewerkt met drie artiesten: Seb Dokman van Paceshifters (zang en gitaar), Igor Sekulovic van Projekt Rakija (gitaar) en Peter Peskens van Jungle By Night en The Mysterons (basgitaar).
Alle drie muzikanten uit bands die zeker weten bekendheid hebben. Samen met Lars hebben zij in twee dagen dus twee nummers geschreven en het resultaat mag er zeker weten wezen! Een hele sterke song met genoeg aandacht voor de muzikale kwaliteiten van iedere muzikant, daar zou ik in geen enke geval over liegen!

Tijd om naar ‘Entry 2’ te luisteren: Beautiful Lie.

Vorig artikelIdes Moon – Come Home
Volgend artikelNathaniel Rateliff & the Night Sweats – I Need Never Get Old

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in