Wat? Spinvis
Waar? Schouwburg Heerlen
Wanneer? 16 oktober 2013

Gisterenavond (16-10-2013) ben ik naar Spinvis gaan kijken in de Schouwburg van Heerlen.

Spinvis is een Nederlandstalige zanger met heel diepgaande, interessante en vreemde teksten. Het zijn in feite gewoon verhalen die verteld worden.

Ik zal eerlijk zijn, je houdt ervan of niet, je snapt het of niet. 1 ding is zeker, ik hoor bij de groep die ervan houdt en het snapt.

Hij speelde met zijn band de laatste CD van hem, Tot ziens, Justine Keller. In het boekwerk van de CD staan allerlei brieven en daarop gebaseerde striptekeningen die over de brieven van en over ene Justine Keller gaan. Daarop zijn allerlei liedjes geschreven die dus op die brieven gebaseerd zijn. Steeds voor elk nummer werd een kort stukje afgespeeld, zodoende kreeg het nummer een diepere betekenis en weet je meer waar het over gaat zodoende je kan het jezelf inbeelden.

Daarnaast kijkende, of beter gezegd, luisterend naar de band die er stond was het live zeer sterk. Geen zwakke momenten, plezier, krachtig waar het kon, rustig waar het moest.

Ik heb ondertussen heel wat concerten gezien van Spinvis en allemaal hadden ze iets speciaals. Misschien was deze wel de beste, je bleef geboeid van het begin tot het eind. En als je dat kan als persoon, dan doe je het gewoon goed.

Voor de mensen die dit niet kennen en er wel voor open staan, geef het een kans. Luister naar de teksten en uiteindelijk zul je het snappen.

Vorig artikelMacklemore & Ryan Lewis
Volgend artikelGreat Minds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in